Hanna Wilenius: Jag ångrar mig

NÖJE

”Ballar av stål”- reportern om Arn- kuppen och Reinfeldt- domen

Foto: gillar att provocera ”Skulle jag bli utsatt skulle jag bara tycka att det var roligt”, säger Hanna Wilenius

Hanna Wilenius tar en klunk te och suckar.

– Skulle jag bli utsatt skulle jag bara tycka att det var roligt, säger hon.

Hon har just utmålat svenska kändisar som ”löpsedelshoror” ”och ”rövslickare”.

Teamet bakom Kanal 5: s kommande humorprogram ”Ballar av stål” har just packat ihop sin utrustning efter kändispremiären av ”Arn – riket vid vägens slut”.

Under kvällen har bland andra Sofia Helin, Joakim Nätterqvist och Björn Skifs intervjuats på röda mattan, helt ovetande om att micken är utrustad med nedvärderande texter som förlöjligar dem inför kameran.

Fick dagsböter

– Jag tror att de flesta här i kväll kommer tycka att slutresultatet är himla roligt. De kommer märka att vi bara gör roliga insinuationer, säger tv-reportern Hanna Wilenius, 31, och tittar ut över Kungsgatan i Stockholm.

Hon är tillbaka på brottsplatsen.

Det var här hon i maj förra året riktade sin vattensprutade mikrofon mot statsminister Fredrik Reinfeldt. Och tryckte av. Ett halvår senare dömdes hon till dagsböter för ofredande.

– Jag tycker fortfarande att det jag gjorde var harmlöst men naturligtvis ångrar jag mig. Jag hade aldrig gjort det med facit i hand. Jag trodde inte att jag skulle bli dömd. Det är konstigt att man kan bli dömd för ofredande när offret själv inte tycker det.

Är du rädd för att få fler anmälningar?

– Jag kommer hålla mig inom strikta linjer och se till att det inte händer. När de gäller de här lapparna skulle jag tycka att det var pinsamt om någon ens tänkte tanken på att anmäla.

Var går gränsen?

– Jag drar gränsen vid politiker för jag tycker inte att det är värt det. De ska ju inte känna sig hotade, vi vill bara göra lite prank-tv.