Nya Hultsfred sågas på sociala medier

Publicerad 2013-03-20

Domen är hård.

Nu sågas nya Hultsfred åt höger och vänster på sociala medier.

– Där tappade ni mig och hela vårt sällskap efter många trogna år, skriver signaturen Kim Karlsson på Facebook.

Reaktionerna från Nöjesbladets läsare är starka efter Hultsfredsfestivalens flytt från Småland till Sigtuna. Att festivalnamnet behålls är för många en känslig fråga.

– De har ingen rätt att kalla den Hultsfredsfestivalen så länge den inte är i Hultsfred, skriver Jonathan Jonte Ljungberg.

– Är det redan den första april, skriver Per Svensson.

– Vad fan kallas den för Hultsfred då, skriver Alexander Lindell.

Det finns dock en och annan som anser att närheten till Stockholm är positiv.

– Nära och bra, skriver Stefan Eriksson.

Läsaren Oscar Olofsson ifrågasätter det tyska bolaget FKP Scorpios omdöme som flyttar festivalen.

– Bara för att det främst är folk från Stockholm som köper biljetter till festivalen så betyder det väl inte att man behöver lägga den där. Han har aldrig tänkt på att det är själva läget som lockar folk? Nära från campingområde till område precis vid sjön, skriver han.

"Går inte tillräckligt bra"

Olofsson får dock genast mothugg från andra läsare som påpekar att Hultsfredsfestivalen inte har gått tillräckligt bra ekonomiskt i Småland.

– Haha, ja man åkte verkligen till festivalen för staden Hultsfred, kommenterar Andreas Nyrönen ironiskt.

Läsaren Dick Lindberg börjar leka med tanken att fler festivaler kanske har liknande planer.

– Undrar vad nästa grej blir? Sweden rock i Friends arena. Tälta på parkeringen, skriver han.

Det finns Nöjesbladet-läsare som berättar att de redan har inhandlat tågbiljetter till Hultsfred.

– Kan man i sådant fall få tillbaka sina biljetter. Och pengar för tågbiljetten? Detta är helt sjukt. Det förstör bara för oss allra flesta, skriver Zanya Klackenberg.

Omkring klockan 12 på onsdagseftermiddagen har 3,861 personer svarat på frågan "Vad tycker du om flytten?". 46 procent anser att det är sorgligt att festivalen flyttar. 33 procent ser det som positivt att festivalen hamnar närmare Stockholm eftersom de inte behöver åka så långt.

20 procent menar att Sigtuna inte känns rock n' roll.

Även på Hultsfreds officiella Facebook-sida är reaktionerna starka.

– Dummaste jag hört. Hultsfred är ju området och platsen, de som gör grejen. Där tappade ni mig och hela vårt sällskap efter många trogna år, skriver användaren Kim Karlsson.

– Så jävla töntigt att flytta till Stockholm. Hela grejen är ju att åka ända till Hultsfred, inte så centralt liksom, skriver användaren Sofia Staaf.

Bland de starka reaktionerna finns det ändå någon här och där som har ett positivt inlägg:

– Trångsynt av alla som gnäller, åker man för musiken spelar det ingen roll om det är Ystad, Hultsfred, Sigtuna eller Luleå. Orten Hultsfred finns kvar, åk dit och festa i alla fall om det är vad som är problemet, skriver Sandra Wärn.

En Facebook-grupp som heter "Vi som åker till Hultsfred ändå 2013" har skapats efter att nyheten avslöjades. Någon timme efter avslöjandet har gruppen 230 medlemmar. Gruppbildningen motiveras med: "2010 när rockparty la ner Hultsfredsfestivalen så åkte de riktiga eldsjälarna ner ändå. Nu visar vi Scorpio att det är Hultsfred som gäller".

Skämtas på Twitter

Reaktionerna på Twitter lät inte vänta på sig.

Komikern Hasse Brontén skojade genast till det:

– Hultsfred flyttas och får upplevas i Sigtuna. Men det var värre förr. Många som besökte Woodstock -69 var i ett annat universum, skriver han.

Musikkritikern Jan Gradvall drar paralleller till en stadsflytt i Norrbotten:

– I och med att det visat sig möjligt att flytta hela Kiruna som stad, varför då inte passa på och flytta hela Hultsfred till Sigtuna?

ANNONS