Storbloggare går i konkurs

Uppdaterad 2013-02-13 | Publicerad 2013-02-12

Tyra Sjöstedt lägger ner "Style by Tyra"

Efter två och ett halvt år.

Nu lägger storbloggaren Tyra Sjöstedt ner företaget "Style by Tyra".

– För mig så är det här ett beslut för att kunna må bättre. Bli frisk, skriver Sjöstedt på sin blogg.

Tyra Sjöstedt, 27, är en av Sveriges mest framgångsrika bloggare.

År 2010 startade hon kläd- och smyckesföretaget "Style by Tyra", som redan första året omsatte hela 12 miljoner kronor. Men framgången blev början på slutet. Ägarna Sjöstedt och John Skalin hann inte med – och Tyra Sjöstedt blev utbränd.

– Vi var inte längre ett företag som kunde göra det vi var bäst på, utan mycket handlade om att släcka eldar, just för allt blev så stort att vi inte hann med, skriver Tyra Sjöstedt på sin blogg.

"Inte vad vi ville"

I går skickades en konkursansökan in till Tingsrätten. "Style by Tyra" har, förutom en webbshop, två fysiska butiker. Tyra Sjöstedt har länge kämpat med sin utbrändhet och när de nya investerarna skulle kliva in i företaget valde Sjöstedt och Skalin att backa.

– Det här är faktiskt inte vad vi ville och det gick upp för oss just då. Hade vi tackat ja till ett par investerare så hade pressen blivit ännu högre, skriver Sjöstedt.

Även John Skalin har drabbat hårt av stressen efter succén och duon har nu valt att välja hälsa först.

– Allt känns så tomt. Men för mig så är det här ett beslut för att kunna må bättre. Bli frisk. Man måste ta tråkiga beslut, men jag vill bli frisk, mer än allt annat på jorden just nu. Och det här är ett steg på vägen, skriver Tyra Sjöstedt.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln