Lindgren och Yohio vidare till final i Melodifestivalen

Av: Joni Nykänen, Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

David Lindgren har gjort det igen.

Han går vidare direkt till finalen. Som sällskap i Friends arena får han Yohio.

– Jag ska dricka champagne, säger David Lindgren till Nöjesbladet.

Förhandstippade Yohio, 17, från Sundsvall och David Lindgren, 30, från Skellefteå gick vidare till finalen i Friends arena (9 mars) från den första deltävlingen i Karlskrona. Eric Gadd och Cookies N Beans får ta den något krokiga vägen via Andra chansen som äger rum den 2 mars.

Klubbpopparen David Lindgren har varit favorit, med låten "Skyline", på bland annat Betsson och Unibet med glamrockaren Yohios "Heartbreak hotel" hack i häl. Efter fredagskvällens genrep röstades dock Yohio fram som vinnare i en undersökning utförd av Karlskrona kommun.

Efterfesten är ett faktum

Nu ska det firas i Karlskrona. Det blir fest på Scandic hotell hela kvällen.

– Jag kommer nog dricka champagne, eller öl. Jag har inte druckit alkohol på en och en halv månad, jag har verkligen försökt komma i form, säger David Lindgren till Nöjesbladet.

– Det känns underbart att stå här. Jag har haft lite funderingar på hur det kommer att gå, jag har varit osäker faktiskt. Men nu är jag säker som fan för nu är det på riktigt, säger Yohio till Nöjesbladet.

Bidragen som inte gick vidare var Mary N'diayes "Gosa", "We're still kids" med Michael Feiner & Caisa, "Porslin" med Anna Järvinen och Jay-Jay Johansons "Paris".

De gick vidare direkt till final:

David Lindgren

YOHIO

Till andra chansen:

Cookies N Beans

Eric Gadd

5. "Gosa" – Mary N'diaye

6. "We’re Still Kids" – Michael Feiner & Caisa

7. "Porslin" – Anna Järvinen

8. "Paris" – Jay-Jay Johanson

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN