Ken Ring talar ut om våldtäktsrappen

avJakob Nilsson

NÖJE

Rappade om våldtäkt av prinsessan Madeleine – berättar om känslorna i ”Pluras kök”

1 av 3 | Foto: TV3
Ken Ring rappade om att våldta prinsessan Madeleine. ”Självklart står jag inte för uppmaningar till våldtäkt, något jag gång på gång förklarat”, säger han i Pluras kök i TV3 i kväll.

På Vattenfestivalen rappade han om att storma slottet och våldta prinsessan Madeleine.

I kväll pratar Ken Ring ut om skandalen i "Pluras kök".

Det var på en konsert på Vattenfestivalen 1999 som han framförde låten "Spräng Regeringen" där han rappade de kontroversiella raderna. Han polisanmäldes för uppvigling och förtal, men utredningen lades ner och Ken bad om ursäkt i ett brev till kungafamiljen.

I kväll gästar Ken Ring "Pluras kök" tillsammans med Adam Alsing och inför gästernas ankomst frågar Måns Herngren om ämnet är för känsligt att ta upp.

– Jag skulle vänta med det tills efter några glas vin, säger Per "Plura" Jonsson.

Lagom till middagen kommer skandalen på tal.

– Det där är historia. Alla som var med på den konserten sa att det var så jävla fett och ville att jag skulle köra a capella. Så körde jag och allihop sa "vafan gör du?" när jag gick av, säger Ken Ring.

”Hade inte suttit här annars”

Maria Andersson frågar Ken Ring om han är trött på händelsen.

– Trött och trött. Jag är jävligt glad över att det hände och jävligt stolt över att jag gjorde det. Det jag gjorde var det jag kände och det jag tyckte och det står jag för än i dag. Jag tror inte att jag hade suttit här i tv i dag om jag inte hade gjort det, säger han i programmet.

Det är dock inte uppmaningen till våldtäkt som han står för utan motståndet mot monarkin, hälsar Ken Ring i ett mejl till Nöjesbladet.

– Självklart står jag inte för uppmaningar till våldtäkt, något jag gång på gång förklarat.  Jag vill ännu en gång klargöra att jag självklart tar avstånd från våldtäkt, skriver han.

Myndigheternas svek

Han förklarar hatet han kände som låg till grund för texten med att han kände sig sviken av myndigheter och auktoriteter efter hans mammas död när han bara var 13 år gammal.

– Jag blev lämnad av svenska myndigheter som väldigt ung kille. Jag kände det här hatet genuint.

– Min mamma dog och efter hennes begravning i Kenya sa socialassistenterna att jag inte hade någon familj i Sverige utan i Kenya och skulle stanna där, trots att jag bott i Sverige i hela mitt liv sedan jag föddes, säger han i programmet.