Youtube-stjärnorna filmade stunt – störtade mot sin död

avLinn Elmervik

NÖJE

De tre kanadensiska Youtube-stjärnorna skulle utföra ett ”Jackass”-inspirerat stunt.

Då störtade de 30 meter mot sin död.

– Det finns inga ord som kan lindra smärtan och sorgen vi känner just nu, säger profilernas kollegor i ett klipp på Youtube.

Ryker Gamble, Alexey Lyakh och Megan Scraper hittades döda i vattenfallet Shannon Falls i British Columbia i Kanada tisdagen den 3 juli, skriver People.

Trion var en del av det populära Youtubekollektivet High on life, som har över en miljon följare på Instagram och mer än 500 000 prenumeranter på Youtube.

Profilerna hade slängt sig i vattnet för att utföra ett stunt inspirerat av det ikoniska MTV-programmet ”Jackass” när Megan Scraper halkade och föll ner för det 30 meter höga vattenfallet. Ryker Gamble och Alexey Lyakh dog medan de försökte rädda henne.

1 av 2 | Foto:  GoFundMe/HighOnLIfe
 Megan Scraper and Alexey Lyakh.

”Finns inga ord”

– Klockan 11.55 den tredje juli fick polisen ett samtal från räddningstjänsten angående att tre personer simmade i en av poolerna i toppen av Shannon Falls. Personerna var här med en grupp vänner när de halkade och trillade ner i en pool 30 meter ner, säger polisen i British Columbia till lokala medier.

I ett klipp på High on lifes Youtube-kanal uttrycker trions kollegor sin sorg.

– Den 3 juli 2018 förlorade vi tre kära vänner: Ryker Gamble, Alexey Lyakh och Megan Scraper. Det finns inga ord som kan lindra smärtan och sorgen vi känner just nu. De var tre av de varmaste, snällaste, mest drivna och utåtriktade personerna som fanns och världen har förlorat en stor del av sitt ljus i och med deras död, säger en av dem.

Gjorde succé på Youtube

High on Life-kollektivet grundades 2012 och deras äventyrsvideor i sociala medier gjorde snabbt succé.

Shannon Falls är ett av Nordamerikas högsta vattenfall men i samband med stjärnornas död gick räddningsarbetare ut och varnade oerfarna turister för att besöka det.

– Områden som Shannon Falls har väldigt polerad granitsten, den är väldigt hal med dimma och lavar som växer runt omkring och i poolen utgör en stor risk. Det här är en väldigt olycklig händelse som vi förhoppningsvis kan lära oss något av, säger John Wilcox vid räddningsorganisationen Squamish Search and Rescue till lokala medier.

Megan Scraper blev 29 år gammal, Ryker Gamble och Alexey Lyakh 30.

Stjärnorna som lämnat oss 2018 02:10
ARTIKELN HANDLAR OM

Youtube