Springsteen till stenhård attack mot Trump

”Jag har känt äckel förut, men aldrig den rädsla jag känner nu”

1 av 4
NÖJE

HOLLYWOOD. Bruce Springsteen sparar inte på krutet när det gäller USA:s nya president. I en podcast kallar han Donald Trump okvalificerad för jobbet.

– Jag har känt äckel förut, men aldrig den rädsla jag känner nu, säger han.

Den 67-årige rockveteranen från New Jersey tacklade den politiska situationen i USA när han gästade podden WTF with Marc Maron som släpptes på tisdagen.

– Enkelt uttryckt handlar rädslan om hurvida någon är tillräckligt kompetent för det här jobbet. Glöm var de står ideologiskt. Har de kompetensen som krävs för att få en position med sånt ansvar?

Springsteen sågade Donald Trumps politiska förslag och kallade dem ”lögner som inte går att genomföra”.

Han varnade också för att Trump med sin retorik riskerar att förstöra USA:s framtid.

– När man släpper anden ur flaskan – med rasism, trångsynthet och intolerans – är det inte lätt att återställa det, om det ens går.

Riskerar att splittras

– Min rädsla är att de sakerna blir vardag i vanliga, civila samhällen, att de förringar diskussionen och dagens händelser. Det kan förändra landet på ett sätt som gör att det inte går att känna igen, och att vi splittras, sa han.

Han konstaterade att han kände på det här sättet utan att Trump ens tillträtt positionen.

– Därför måste vi vänta och se. Men faran finns där. Samtidigt ser man vilka han har utsett till ministrar. Det lovar inte gott inför framtiden.

Trots den dystra bilden har Springsteen inte gett upp hoppet.

– Amerika är fortfarande Amerika. Jag tror fortfarande på landets ideal. Och jag kommer att göra mitt absolut bästa för att vara en liten del i att behålla dem.