Joshua Radin om vänskapen med Måns Zelmerlöw

”Vi har bland annat spelat golf tillsammans flera gånger och jag springer på honom då och då”

avLouise Åström

1 av 3

Han skriver hits, turnerar jorden runt och besöker Sommarkrysset, Joshua Radin är storstjärnan med ett privat inre, han berättar nu om avsmaken för kändisskap, kärleken och oväntade vänskapen – med Måns Zelmerlöw.

– Vi träffades via en gemensam vän för många år sedan. Vi har bland annat spelat golf tillsammans, säger stjärnan.

Joshua Radin skriver hitlåtar, turnerar världen runt och har gästat svenska tv-program som ”Sommarkrysset” och ”Allsång på Skansen”. Trots det blir han knappt igenkänd på gatan.

– Mina fans är väldigt respektfulla. Ingen följer efter mig. Det är inte som att jag är Justin Timberlake. Jag älskar att kunna leva mitt eget liv. Jag vet inte hur större artister orkar. Det måste vara en mardröm att inte ha något privatliv, säger han till Nöjesbladet.

Faktum är att Joshua Radin aldrig tänkte bli artist, berättar han. Idag är han 46 år. Men det var inte förrän han var 30 som han började sjunga utanför bilen och duschen.

Mycket av Radins musik har skrivits i Sverige. Han har spenderat flera somrar här och anser sig ha flera vänner här än i Los Angeles, där han bor.

– När det kommer till att dejta så har jag dejtat flera svenska kvinnor än amerikanska kvinnor. Men om jag bli kär i och gifter mig med en svensk kvinna så skulle jag kunna tänka mig att spendera halva tiden i Sverige och resten i Los Angeles.

”Dejtar inte kända kvinnor”

För tillfället är Radin singel.

– Jag har ingen flickvän. Inte längre. Jag är inte säker på vad som ska hända mellan mig och den här kvinnan. Vi har varit på och av så länge. Just nu är det av. Det kan bli på igen. Jag är inte säker. Det är svårt att definiera just nu.

För att hantera känslorna skriver han musik. Enligt Radin har han fått hjärtat krossat en gång.

– Det var för flera år sedan. Men jag fick många album ur henne.

När det kommer till att hitta en partner finns det en sak som Radin inte är intresserad av. Kända personer.

– Jag dejtar inte kända kvinnor. Aldrig. Jag skulle aldrig vilja vara i den världen bland paparazzis. Det är äckligt. Jag har inget intresse i att dejta någon kändis. Gör du det lever du i en glasbubbla, en fiskskål. Det finns för många intelligenta, roliga kvinnor som inte är kända. För att vara ärlig så är många kända kvinnor jag träffat inte de trevligaste människorna. Kändisskap gör konstiga sker med människor.

Vill ha barn

Att gifta sig är inte någonting Radin ser som ett måste. Men han vill gärna ha barn.

– Jag kan se mig själv gifta mig om jag hittar rätt kvinna. Jag har inget emot giftemål men det gör ingenting om jag inte gifter mig. Jag bryr mig inte om själva dokumentet. Men jag skulle vilja ha barn. Det är något jag tänker på mer ju äldre jag blir. Jag är inte stressad men jag gillar var jag befinner mig i mitt liv. Mitt hus är tomt. Det vore härligt att ha ett barn eller två som springer runt.

Du verkar vara väldigt i kontakt med dina känslor?

– Ja, det skulle jag definitivt säga. Jag tänker mycket på dem och det är det jag skriver om. Jag har inte problem med att prata om hur jag känner.

Hur kommer det sig att du är så öppen?

– För att jag inte har något att dölja. Jag har aldrig gjort något dåligt i mitt liv. Det finns ingenting jag skäms över, säger han.

Radin om vänskapen med Måns Zelmerlöw

– Vi släppte en duett tillsammans, på en av mina låtar som heter ”Belong”. Jag kom till Stockholm förra augusti och så sjöng vi den tillsammans på ”Sommarkrysset” på Gröna Lund. Jag har känt honom i flera år. Vi träffades via en gemensam vän för många år sedan. Vi har bland annat spelat golf tillsammans flera gånger och jag springer på honom då och då.

Radin om sitt nya album 'The fall'

– Albumet handlar om en relation. Och uppståndelsen och fallet av den relationen. Att falla kan betyda olika saker. Jag ville inte att folk skulle veta om det handlade om att falla för någon eller falla för att en relation är över. Så jag antar att jag vill att folk ska lyssna på hela albumet.

ARTIKELN HANDLAR OM