Tvingades lämna Farmen – för att uppsöka sjukhus

Skavsåret höll på att utvecklas till blodförgiftning

1 av 3 | Foto: TV
Maria Settergren och Elisabeth Ek Bjurell.
NÖJE

Plötsligt fick Maria Settergren feber och smärtorna från skavsåret på benet blev allt värre.

Hon tvingades därför uppsöka sjukhus, något tittarna inte får se i tisdagens avsnitt av ”Farmen”, skriver Expressen.

– Det visade sig att jag hade en allvarlig infektion i benet som var på gränsen att bli rosfeber eller allvarlig blodförgiftning, säger hon till Expressen.

Farmendeltagaren Maria Settergren stapplar fram i tisdagens avsnitt av ”Farmen”. Anledningen är att hon har ett stort sår på hälen som blivit värre i takt med att hon jobbat i potatislandet.

Under större delen av avsnittet är hon sängliggande. Deltagaren Elisabeth Ek Bjurell berättar själv hur hon har tagit på sig en föräldraroll och pysslar om Maria efter bästa förmåga

– Hon är lika gammal som min son, så mammahjärtat kommer ju fram lite. Man får sitta och klappa lite och säga ’såja’ och hämta vatten och mat och lyssna på hur hon mår. Det måste man göra. Det är synd om de som är sjuka, säger hon i programmet.

”Allvarlig infektion”

Trots att Maria Settergren vilar och får såret omlagt visade det sig dock att skadan var allvarligare än hon först trott. Efter att ha fått feber och värre smärtor fick Maria enligt Expressen lämna inspelningen för att föras till sjukhus. Något tittarna inte får se i avsnittet.

– Det visade sig att jag hade en allvarlig infektion i benet som var på gränsen att bli rosfeber eller allvarlig blodförgiftning, säger hon till Expressen.

På sjukhuset kunde det också konstateras att den hon fått en allergisk chock av medicinen hon först fått mot infektionen.

– Jag har alltid varit en person som sätter jobbet i första hand och hälsan i andra hand. Det här blev ett uppvaknande för mig – man måste lära sig att lyssna på sin kropp, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM