SVT:s hallåor gör comeback

Kommer tillbaka i jul

Anna von Rosen, Jovan Radomir och Ritza Papaconstantinou.
Anna von Rosen, Jovan Radomir och Ritza Papaconstantinou.

Nyligen meddelade Anders Tegnell att det kan bli problematiskt att stora sällskap samlas i jul.

SVT har därför beslutat att ta tillbaka hallåorna.

– Jag hoppas verkligen vi kan skänka värme, glädje och sällskap, säger hallåan Anna von Rosen.

När pandemin bröt ut i mars så tvingades många isolera sig hemma, inte minst de äldre.

I april meddelade Sveriges Television att de tar tillbaka sina klassiska bildhallåor i rutan för att skänka tittarna lite mänsklig närvaro under den svåra tiden, men i mitten av juli försvann de igen.

Nu gör de comeback lagom till julhelgen. Enligt uppgift så börjar de synas i rutan på Lucia och ska sedan lotsa tittarna under hela jul- och nyårshelgerna.

– Det var så uppskattat, tittare hörde av sig och var glada för det sällskap de fick under dagen. Nu närmar vi oss också en tid då man kan känna sig extra ensam eftersom man brukar samlas runt julhelgen, säger Jovan Radomir som blir en av tre bildhallåor som kommer att hålla tittarna sällskap.

De andra två blir rutinerade Ritza Papaconstantinou och Anna von Rosen, skådespelare som började som hallåa 2012 när SVT tog bort sina bildhallåor.

– Det känns verkligen jättekul, det är en helt annan grej än att bara prata. Det blir en utmaning. Jag är skådespelare från början, men då har man någon att relatera till när man agerar, nu ska jag prata med en osynlig publik. Det är lite pirrigt, säger Anna von Rosen.

Anders Tegnell säger att det kan bli problematiskt att samlas stora sällskap i jul. Vad får ni för betydelse?

– Jag tror att det här betyder väldigt mycket för väldigt många, i synnerhet i jul. Jag tar det här på största allvar, jag hoppas verkligen jag och vi kan skänka värme, glädje och sällskap. Vi blir någon sorts ställföreträdande vän till tittarna, säger Anna von Rosen.

Jovan Radomir är inne på samma linje:

– Om vi kan bidra till att vara någon form av sällskap så är det jättetrevligt. Det här innebär också att vi den här gången ska köra kvällstid, det är grejen den här gången. I våras var det bara på dagtid. Nu kommer det att bli som förr i tiden, det blir hallåor på riktigt.

Anna von Rosen är en meriterad skådespelare med roller i allt ifrån ”Rederiet” till ”Beck” och ”Maria Wern”.

– Det här är ett heltidsjobb, men de senaste åren har jag varit med i ”Finaste familjen” på TV4 där jag spelar bitch. Men jag är inte sån på riktigt, haha!

Saknar du skådespeleriet?

– Ja, lite faktiskt. När det är roligt så är det väldigt roligt, men jag är väldigt glad och oändligt tacksam att jag har det här jobbet som rösthallåa på SVT.

Publisert:

LÄS VIDARE