Carola hoppar av ”Let’s dance” av hälsoskäl

TV4 bekräftar – danspartnern: ”Kan inte säga något”

Carola hoppar av ”Let’s dance” av hälsoskäl.

Aftonbladet kunde på tisdagen avslöja att produktionen informerats om att programmets största stjärna lämnar tävlingen.

– Vi spenderade gårdagen tillsammans och jag respekterar Carolas beslut till 100 procent, hälsan framför allt, säger hennes danspartner Tobias Karlsson.


Carolas ord om avhoppet: Jag kunde inte andas


På tisdagen informerades ”Let’s dance”-redaktionen om att Carola Häggkvist, 54, hoppar av tävlingen. Efter att Aftonbladet publicerat dessa uppgifter bekräftade TV4 att stjärnan lämnar ”Let’s dance” av medicinska skäl.

Hennes danspartner Tobias Karlsson, 43, säger att han är stolt över vad de som par har åstadkommit i tävlingen, men att han respekterar hennes beslut.

– Vi har kämpat och haft en fantastisk resa tillsammans. Vi spenderade gårdagen tillsammans och jag respekterar Carolas beslut till 100 procent. Hälsan framför allt, säger han.

Carola Häggkvist.
Carola Häggkvist.

”Börjat känna finalvittring”

– Jag är så klart ledsen och nedstämd då jag hade börjat känna finalvittring och detta är mitt liv och mitt levebröd. Jag älskar dansen och det bästa jag vet är att lyfta en annan människa och där är ju formatet ”Let’s dance” ett unikt forum att få lov att göra det, säger han.

Tobias Karlsson passar också på att skicka en hälsning till sin danspartner:

– Massa kärlek och styrka till dig, Carola, och vi ses snart.

”Let’s dance”-programledaren Petra Mede säger till TV4 Nyheterna:

– Vi är otroligt ledsna att detta sker men samtidigt går hälsan och välmåendet alltid först. Det här har tagits i samråd med hela produktionen. Det är hälsoskäl, så det är klokt att avbryta för att man ska kunna må bra igen helt enkelt, säger hon.

Aftonbladet har upprepade gånger sökt presskontakten för ”Let’s dance”, TV4:s presschef och programmets exekutiva producent, samt utan framgång även Carola och hennes presskontakt.

Carola Häggkvist har under våren lyfts fram som den stora stjärnan och TV4:s verkliga toppvärvning till ”Let’s dance”. Under premiärsändningen i mars kallade jurymedlemmen Dermot Clemenger Carolas framträdande ”dansen som hela Sverige har väntat på i kväll” och hon har gång på gång hyllats och fått höga poäng av juryn.

”Många bitar jag inte klarar av”

Under ”Let’s dance” har hon flyttat från hemmet i Steninge slottsby in på ett long stay-hotell i Stockholms innerstad tillsammans med dottern Zoe, 12, för att kunna genomföra tävlingen. Men när Aftonbladet pratade med Carola förra veckan berättade hon att TV4:s danstävling inte riktigt blivit som hon tänkt sig.

– Jag är ensamstående mamma och det är många bitar som jag ska klara av. Jag vänder ut och in på mig själv i allt det här och alla synkar och allt. Jag har heller ingen ny kärlek som får mig att få fjärilar i magen och energi, sa hon då.

Hon ville samtidigt inte säga att hon ångrade att hon ställt upp i tävlingen:

– Eh… njae, nä. Jag blir glad när folk tycker att man är härlig och bjuder på sig själv, men det kanske var lite annat än vad jag trodde.

Vad var det som inte blev som du hade tänkt dig?

– Det vill jag inte gå in på, men jag är med i leken och jag kör på och jag gör så gott jag kan i det här.

Carola Häggkvist med danspartnern Tobias Karlsson.
Carola Häggkvist med danspartnern Tobias Karlsson.

Känt sig undermålig

Carola har också tidigare berättat om pressen hon lägger på sig själv att göra bra i från sig och prestera i ”Let’s dance”:

– Jag känner mig inte bara undermålig, det är en krock i mig, sa hon då.

– Jag står ju på scenen, det ska vara min hemmaplan. Och så får jag inte till det som jag vill. Det blir en fight. Jag gör inte en så snygg arm som jag vill, jag står på fel fot. Det är som att jag inte skulle träffa tonerna när jag sjunger.

 

Publisert:

LÄS VIDARE