Voodoodockan och Enhörningen kom tvåa och trea ”Masked singer”

Grät bakom kulisserna

Publicerad 2021-05-21

De åkte bägge till sist ut i finalen av ”Masked singer”.

Ellen Bergström och Hans Rosenfeldt är besvikna över att panelen listade ut vilka som gömde sig bakom deras masker Enhörningen repektive Voodoodockan.

– Jag hade tyckt det var väldigt roligt om de inte haft en aning, säger Rosenfeldt.

Sveriges första final av ”Masked singer” har gått av stapeln. Godisautomaten, Voodoodockan och Enhörningen mötte varandra, och först ut att lämna blev Enhörningen. Bakom masken dolde sig skådespelaren och influencern Ellen Bergström, 31.

– Många har ju gissat att det är jag redan. Jag tror att ledtrådarna kanske var lite för enkla. Och sedan borde jag nog tänkt annorlunda. Jag skulle försökt förställa mig mer både rörelsemässigt och röstmässigt, säger Ellen Bergström.

Ellen Bergström: ”Jag grät”

Redan tidigt i programmet gissade panelmedlemmen Pernilla Wahlgren, 53, på att det var just hon som fanns bakom Enhörningen. När Ellen Bergström hörde sitt namn fick hon panik.

– Jag grät bakom scenen sen och blev jätteledsen och bara ”nej nu är jag avslöjad”. Det var som att luften gick ur mig, säger hon och fortsätter:

– Hela konceptet kändes som att om de fick reda på vem man var så skulle man åka ut. Och jag hade ju sett fram emot att vara med så mycket. Det kändes som ett misslyckande nästan.

Vill sjunga i Melodifestivalen

Men Ellen Bergström hade inte behövt oroa sig. Hon kammade till sist hem en tredjeplats. Nu försöker hon hitta modet att sjunga utan sin mask.

– Det jag känner nu är att jag lever bara en gång och ska jag låta scenskräcken hejda min stora dröm? Det har ju varit att stå på scenen och sjunga. Jag är lite sugen på Mello faktiskt, gärna som enhörning. Det kanske blir Godisautomaten och Enhörningen i en duett i Mello 2022, säger Ellen Bergström och skrattar.

Hans Rosenfeldt var Voodoodockan

På en andraplats i ”Masked singer” hamnade Voodoodockan. Det var bara en i panelen som lyckades klura ut vem som gömde sig bakom masken. I finalen gissade Felix Herngren, 54, på manusförfattaren och tv-profilen Hans Rosenfeldt, 56, och fick därmed sitt första poäng.

– Jag tänkte ”fan också” när Felix tog det. Har jag klarat mig så här långt så kunde jag väl fått klara mig hela vägen. Jag hade tyckt det var väldigt roligt om de inte haft en aning, säger Hans Rosenfeldt.

I programmet säger Rosenfeldt att han är en riktig vinnarskalle. Trots det tycker han att det känns okej att förlora mot Daniel Norberg, 31, som med sin mask Godisautomaten kammade hem segern.

– Det var ju en otrolig klasskillnad mellan mig och Daniel, så det hade ju känts orättvist om jag vann det där. Han hade ju ett mycket bättre paket med sång och dans och hela rubbet, säger Hans Rosenfeldt.

Inte tillräckligt känd

Att ingen förutom Felix Herngren lyckades lista ut att det var han bakom Voodoodockan tror Hans Rosenfeldt beror på att han helt enkelt inte är tillräckligt känd.

– Antingen så kopplade de inte ihop mig med sång alls, eller den kanske tråkigare motiveringen är att jag inte är tillräckligt känd för att vara i framloben hos dem. De tänkte nog inte på mig för att jag kanske inte var ett tillräckligt känt namn för att vara med i en sådan här tävling.

Trots att han älskar att sjunga är det ingenting han vill satsa på i framtiden.

– Nej, jag kommer nog inte fortsätta sjunga på det viset. Men dyker det upp något där man tycker det är roligt att jag sjunger så visst, men en sångkarriär kommer jag inte försöka mig på, säger Hans Rosenfeldt.


PLUS: Klarar du det kluriga ”Masked singer”-quizet?
   
Testa dig själv här


ANNONS