Poddstjärnan Moa Wallin har fått barn med Mattias Knutson

Lottie och Mats Knutson om att få sitt första barnbarn: ”Känns fantastiskt”

Av: Anna & Hans Shimoda

Publicerad:
Uppdaterad:
Moa Wallin är poddstjärna, medlem i ”Tankesmedjan” på P3 och var kommentator till förra säsongens ”Big brother”.
Foto: TV4
Moa Wallin är poddstjärna, medlem i ”Tankesmedjan” på P3 och var kommentator till förra säsongens ”Big brother”.

NÖJE

Lottie Knutson och Mats Knutson har fått sitt första barnbarn.

Nu berättar de om den stora lyckan.

– Det känns fantastiskt och det blev en liten pojke, säger Mats Knutson till Aftonbladet.

För några månader sedan avslöjades det att ”Big Brother”-profilen och radioprataren Moa Wallin skulle bli mamma. Pappan till barnet heter Mattias Knutson och är son till högst välkända paret Lottie Knutson, resekrönikör i Aftonbladet, och Mats Knutson, inrikespolitisk kommentator i SVT.

På tisdagen lade Moa Wallin ut en bild på sig och den nyfödde på Instagram där hon skrev: ”Min son! Vad fint och stort det är att få vara hans mamma”.

Foto: Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN
Mats Knutson.

När Aftonbladet får en pratstund med Mats Knutson berättar han att barnbarnet har anlänt och hur känslorna går.

– Det känns fantastiskt och det blev en liten pojke. Det är bara det att  nyfödda barn är så fruktansvärt små, det har man glömt.

Är det här livets efterrätt som man säger?

– Det häftigaste var nog när man fick barn själv, de förlossningar jag var med på själv, men efter det så är det här det häftigaste. Jag har alltid varit svag för små barn, sedan är ju föräldrarna så unga, kan ni verkligen ta hand om det där lilla barnet, säger Mats Knutson och skrattar.

Foto: MAGNUS SANDBERG
Lottie Knutson.

Lottie Knutson är även hon översvallande när Aftonbladet når henne på språng till ett tåg.

– Vi är superglada, det är första barnbarnet och det är jätteroligt. Vi har redan sagt från första början när vi fick reda på det att vi gärna hjälper till. Vi har ju redan fyra ungar så en mer eller mindre i skocken är bara trevligt, säger hon och fortsätter:

– Det är väl snarare så att vi får försöka hålla oss borta, de måste hitta sitt sätt. Vi får ge dom några dagar innan vi kastar oss över den lille och försöker vara barnvakter.

Har ni stöttat de blivande föräldrarna under tiden fram tills nu?

– Det är ju inte så mycket att göra, men vi har sett till så de har tak över huvudet i alla fall.

Lottie Knutson fortsätter:

– Vi bara hoppas att vi ska få hjälpa till och vara barnvakter så småningom, men man kan inte spamma dem hela tiden. Vi tigger lite bilder ibland så vi får se lille Nisse, som han ska heta.

Mats Knutson inser redan nu att han kommer bli en ”jobbig” farfar.

– Absolut! Jag ska försöka ta hand om honom så mycket jag kan. Sedan får man se, jag jobbar ju fortfarande rätt mycket, men jag ska försök lära honom allt jag kan som björnen Baloo säger och ”det går väl ganska fort”, som Bagheera sa.

– Men det är naturligtvis en jättehändelse när man blir farfar. Sedan har jag en son, Elias, som är 14 år och han har lite svårt med att förlika sig med att han har blivit farbror. Men det blir en ny familjemedlem som kommer till oss och det är härligt.

Publicerad:

LÄS VIDARE