Naya Riveras familj stämmer myndigheterna

Anklagas för att orsakat ”Glee”-stjärnans död

Naya Riveras familj stämmer Ventura County, i Kalifornien.

Familjen hävdar att myndigheterna misslyckats med att varna besökarna för Lake Pirus faror och att båten som Naya Rivera hyrde inte var tillräckligt säker, skriver Variety.

Oklarheter runt Naya Riveras död gör att ”Glee”-stjärnans anhöriga nu stämmer lokala myndigheter. Under utredningen har hennes familj kommit fram till att ansvariga för Lake Piru misslyckats i så många avseenden att de nu väljer att stämma Ventura County, Kalifornien. Bristerna ska ha varit så stora att familjen anser att de lokala samhället ska stå till svars.

Den åttonde juli i år drunknade ”Glee”-stjärnan Naya Rivera, i Lake Piru, Kalifornien. Under en båtutflykt simmade hon med sin son Josey Hollis Dorsey, 4, när de blev överrumplade av de starka strömmarna i sjön. Sonen Josey överlevde utan fysiska skador. Rivera blev 33 år gammal.

Naya Rivera hittades död i juli i år.
Naya Rivera hittades död i juli i år.

Misslyckats med att varna besökare

Under båtturen i Lake Piru där Rivera omkom ska säkerhetsutrustningen på båten inte ha hållit den standard eller krav som normalt ska finnas på en uthyrningsbåt. Det ska varken ha funnits flytanordningar, en stege, ett rep eller ett ankare ombord.

Familjen Rivera har i stämningen också pekat ut hur Ventura County misslyckats med att varna besökare i Lake Piru för den dåliga sikten, de starka vindarna eller den starka strömmen.

”Vindarna ska ha varit över 33 kilometer i timmen den dagen och under tiden när Naya och sonen Josey simmat ska båten hamnat på drift till följd av detta”, skriver advokat Amjad Khan i stämningen.

I stämningen pekar också familjen på Lake Pirus dödliga historia. Under tiden som sjön varit öppen för besökare har 26 drunkningsolyckor skett.

Publisert:

LÄS VIDARE