Martin Timell tas ur tjänst efter anklagelser om sexuella trakasserier

avStaffan Dickson

Den folkkäre TV4-profilen Martin Timell har av flera tidigare kollegor anklagats för sexuella trakasserier och ofredanden.

Nu tas han ur tjänst, skriver kanalen i ett pressmeddelande.

– De nya uppgifter som nått oss är allvarliga och rimmar väldigt illa med det vi står för, säger TV4:s innehållsdirektör Åsa Sjöberg i ett pressmeddelande.

1 av 3 | Foto: Peter Wixtr m / AFTONBLADET / 85176
Åsa Sjöberg, TV4:s innehållsdirektör.

TV4-profilen Martin Timell har under många år arbetat med ett av kanalens stora program, inte minst flaggskeppet ”Äntligen Hemma” och anklagas för att vid upprepade tillfällen ha utsatt framför allt kvinnor för sexuella trakasserier och ofredanden.

En assistent i produktionen för ”Äntligen hemma” har berättat för Aftonbladet om en fest då han stoppat in sin hand innanför hennes bikinitrosor. Andra kollegor har vittnat om upprepade kränkningar, sexism, rasism och homofobi.

– De nya uppgifter som nått oss är allvarliga och rimmar väldigt illa med det vi står för. De motsäger också den information vi hittills fått – att förändringarna som förra året vidtogs inom produktionen gällande arbetsmiljö, kultur och ledarskap har lett till att man kommit till rätta med de missförhållanden som tidigare uppdagats, säger Åsa Sjöberg i pressmeddelandet.

Timell vill inte kommentera

De nya uppgifterna måste utredas av både TV4 och produktionsbolaget som producerat det aktuella programmet, säger Åsa Sjöberg.

– De uppgifter och anklagelser som nu framkommer är så pass allvarliga att vi beslutat att tills vidare lyfta den aktuella programprofilen ur tjänst. Vi måste gå till botten med de här anklagelserna, både från vår egen och produktionsbolagets sida. Nu kommer vi att utreda det här vidare i lugn och ro, och mer än så kan jag inte säga om vad som sker framöver.

Aftonbladet har varit i kontakt med Martin Timell. Han avböjer att kommentera de senaste dagarnas anklagelser mot honom och TV4:s beslut att ta honom ur tjänst.

ARTIKELN HANDLAR OM