Så tvingades Therése Lindgren att ändra livsstil

”Det bara rann över”

Stressen över att alltid försöka se bra ut ledde till panikångest och sjukskrivning.

I dag förstår Therése Lindgren vad hon gjorde för fel.

– Det viktigaste för mig då var att bli en Stureplanstjej, säger hon.

Therése Lindgren, 30, är en av Sveriges största Youtubestjärnor med nästan 600 000 följare. Efter fyra år av succé tar hon nu sitt koncept från Youtube till Dplay och gör programmet ”Therése Lindgren testar”. Tittarna kommer få följa henne när hon testar allt från att köra pansarvagn till att försöka lura en lögndetektor.

– Jag har varit lite nervös över att folk ska tro att jag ska göra en tv-produktion, men jag filmar och redigerar själv så det är exakt som mina vanliga klipp, säger Therése.

”Jag är en helt annan människa”

Förra året släppte hon en bok där hon berättade hur det är att leva med psykisk ohälsa. Sin första panikångestattack fick hon 2013, och hon tror att allt grundade sig i stress.

– Hela min ungdom försökte jag vara någon jag inte är. Jag har alltid försökt se bra ut, ha mycket vänner och jag ville bara vara cool. Jag har dålig självkänsla och självförtroende helt enkelt. Den stressen i kombination med att ha ett alldeles för stressigt jobb gjorde att det bara rann över.

Nyligen släppte hon sin andra bok, ”Vem bryr sig”, där hon berättar om sin nya livsstil med vegansk kost och yoga. I samband med sin första sjukskrivning förstod hon att hon måste ändra på sig för att inte gå under.

– Jag brydde mig ganska lite om annat än mig själv och mina Louis Vuitton-väskor. Det viktigaste för mig då var att bli en Stureplanstjej.

– Jag är en helt annan människa idag än för fyra år sedan, jag är mer förstående och ödmjuk, något jag inte varit tidigare, säger Therése.

Går i terapi

Även om hon idag mår bättre kan hon fortfarande få panikångestattacker. Hon går i terapi och jobbar ständigt för att förbättra sin psykiska hälsa.

– I dag är jag mycket mer vaksam och uppmärksam på alla varningstecken. Förr körde jag bara på och drack mer energidryck för att orka. Det gör jag inte i dag utan jag låter verkligen min kropp vila när den behöver, säger Therése.

För några veckor sedan besökte hon en galleria för första gången på två år.

– Det firade jag mycket mer än att jag sålt 100 000 böcker. För mig är de personliga segrarna större, säger hon.

Förebild

Therése har valt att inte öppna upp sig lika mycket på sociala medier som hon tidigare gjort. Hon är mer medveten om att hon är en förebild för unga människor.

– Jag tänker på att vara en bra förebild varje timme. När jag pratar, vilka beslut jag tar, vilka jag väljer att samarbeta med, i allt jag gör. Det är lätt att aldrig svära, aldrig visa alkohol och aldrig göra något som kan förnärma någon, men då blir man också tråkig så det är en svår balansgång. Jag försöker vara en bra förebild men utan att vara tråkig, säger Therése Lindgren.

”Therése Lindgren testar” har premiär på Dplay den 21 november.

Publisert:

LÄS VIDARE