Kim Sulocki: Jag vet inte hur länge jag kommer fortsätta stå på scenen

Tidigare tonårsidolen ser slutet på showkarriären — efter succén med Pernilla Wahlgrens ”Happy ending”

Publicerad 2024-02-21

Han blev en tonårsidol på 1990-talet i samband med musikalen ”Grease” och ikoniska tv-såpan ”Tre Kronor”.

Kim Sulocki, som nu är aktuell med Pernilla Wahlgrens nya show ”Happy ending”, minns den enorma uppmärksamheten med glädje.

– Det var skrikande tjejer utanför sceningången.  

Du är med i med Pernilla Wahlgrens nya succéföreställning ”Happy ending”, vad har ni hittills fått för reaktioner?

– De har varit helt enorma. Vi får nästan mer nu än vad vi fick efter de två tidigare showerna. Det är nästan lite rockstjärnereaktioner nu vilket är väldigt roligt.

Kim Sulocki.

Skämtar om rätt grova saker

Trodde du det här när ni drog igång med första showen ”Kort, glad och tacksam” för sex år sedan?

– Vi hade ingen aning om hur det skulle gå. Men vi är ett gäng som Pernilla har valt ut och vi gör vår humor som vi tycker är väldigt rolig. Men då visste vi ju inte om alla andra skulle tycka det.

Kim Sulocki.

Ni drar er inte för att skämta om rätt grova saker och Pernillas man Christian Bauer får veta att han lever och ni tar även upp det faktum att Hanna Hedlund är singel igen?

– Precis. Men jag tycker ändå att vi skämtar med viss finess. Vissa saker drar vi jättelångt. Men det gäller att våga prova saker och det handlar framför allt om att ha ett högt tempo och överraska publiken. De ska inte ha någon aning om vad som ska komma och det gör att det blir enorma asgarv.

Måns Nathanaelsson, Hanna Hedlund, Pernilla Wahlgren, Ola Forssmed och Kim Sulocki gör ”Happy ending” tillsammans. 

Ordförande i bostadsrättsföreningen

Har du några planer efter ”Happy ending”?

– Nej, och jag vet inte heller hur länge jag kommer fortsätta stå på scenen. Jag är ordförande i bostadsrättsföreningen där jag bor och har intresse av att jobba med lokala frågor som är viktiga och som exempelvis kan underlätta för de som bor. Sättet man jobbar i en bostadsrättsförening kan man nog även applicera i det lokala samhället, hur man gör det bättre för människor på olika sätt.

”Happy ending” på Nya Cirkus.

”Svårt att göra en karriär inom politik”

Hur länge har du lekt med de här tankarna?

– I några år. Men det finns inget parti som jag identifierar mig med, och då är det svårt att göra en karriär inom politik. Men det finns så mycket som jag skulle vilja titta på som sjukvården, polisväsendet och trafiken i Stockholm.

– Samtidigt är det jag gör just nu så jävla kul så jag skulle också kunna tänka mig att hoppa på något annat när det är slut. Jag drivs väldigt mycket av lust och behöver inte jobba om jag inte vill.

Kim Sulocki, Ing-Marie Carlsson, Bertram Heribertson, Mercedes Dinnyes, Mikael Rundqvist, Mona Andersson och Börje Bjelfvstam i ”Tre kronor” på TV4.

Kim Sulockis tid som tonårsidol

Det är 30 år sedan ikoniska tv-såpan ”Tre kronor” hade premiär där du spelade Jimmy Gustavsson. Hur minns du den tiden?

– Det var en mina bästa perioder och det var ju TV4:s dittills största satsning på en sådan serie och det var sådan pionjäranda. Första året var så kul och det var så mycket humor i ”min” familj med Bertram Heribertson som Reine och Ing-Marie Carlsson som Mimmi.

Kim Sulocki, 27, och Rebbecca Ferguson, 15, spelade Anna och Hugo, i TV 4:s dramaserie ”Nya tider”1999.

Du blev stor tonårsidol på kuppen, hur var det?

– Det kom successivt eftersom jag bland annat hade varit med i ungdomsserien ”Bullen”. Innan ”Tre Kronor” gjorde jag musikalen ”Grease” som 19-åring och då var det skrikande tjejer utanför sceningången. Det kunde även stå unga tjejer med blommor utanför porten när jag kom hem. Men det var inte jobbigt och det var aldrig någon groupiekänsla. Allt var bara väldigt gulligt. Jag bodde hemma då och tackade för blommorna och gav dem en kram innan jag gick upp till mamma och åt middag.

Kim Sulocki, Ola Forssmed och Pernilla Wahlgren under Allsång på Skansen i somras.
Kim Sulocki och Ernst-Hugo Järegård 1983.

ANNONS