Lindorff skadad – förd till akuten: ”Hoppas jag är okej”

Foten blå – blev trampad på av 400 kilo häst

NÖJE

Linda Lindorff har verkligen drabbats av ödets ironi.

På morgonen lade hon upp en bild på sina nyfixade fötter – på eftermiddagen blev hon stampad av en 400 kilos häst och fick föras till akuten.

– Foten är alldeles blå, säger hon i ett Instagram-inlägg.

1 av 2 | Foto: CAROLINA BYRMO
Linda Lindorff blev stampad av en häst på tisdagen.

”Bonde söker fru”-programledaren Linda Lindorff, 45, skadades under en inspelning på tisdagen.

På Instagram har hon lagt upp en video där hon beskriver vad som hänt.

– Det började som en bra dag men slutade inte lika bra. Min fot hamnade under en 400 kilos häst så nu måste jag åka till akuten, säger hon.

Stukning, spricka eller brutna ben

På sjukhuset ska de kolla om det handlar om en stukning, en spricka eller brutna ben.

– Foten är alldeles blå där under. Jag hoppas verkligen att jag är okej, säger hon i videoinlägget som visar hennes bandagerade högerfot.

Bara timmarna tidigare hade Linda Lindorff lagt upp en bild på sina nyfixade fötter.

”Innan @tv4letsdance och allt som hände där var ju fötterna inget jag ens tänkte på, annat än att de gärna skulle vara fina och mjuka. Nu går det inte en dag utan att jag är tacksam för att jag kan gå på dem”, skrev hon i det inlägget.

”Nog är det typiskt”

Linda Linforff poängterar själv ironin i den smärtsamma historian.

– Men nog är det väl typiskt också en dag som denna när jag dessutom hyllar mina fötter på ett Instagram-inlägg på morgonen. ”Jag är så glad att jag har fungerande fötter”. Och, vad händer? Hästen stampar på den och sparkar på mitt smalben, säger hon.

Senare under eftermiddagen ger Lindorff mer information om skadan på sin blogg. Hon skriver att olyckan inträffade på en gård i Skåne strax efter en ridtur.

”Jag är inte så van hästar och tänkte mig inte riktigt för då jag ställde mig bakom en av dem. Hästen sparkade plötsligt till mig på benet och stampade sedan ned hoven på min fot. Med tanke på att hästen väger 400 kilo och har en del muskel i bakbenen så blev det ett rejält avtryck…” skriver hon.

”Rätt allvarligt”

Under tisdagen röntgades hon på Danderyds sjukhus.

”Jobbigt vänta men bra de gör ett så noggrant jobb. Tydligen är det här med att bli trampad på av häst nåt som ses på rätt allvarligt. Just för foten har många leder och ben – och hästen är tung…”, skriver hon.

Så gick det sen för våra favoritbönder 01:20

ARTIKELN HANDLAR OM