Sommarpratarna 2017

Rickard Söderberg fick tröst av Lill-Babs – efter näthatet

Av: 

Mathilde Albinsson

NÖJE

Rickard Söderberg trotsade näthatarna i ”Let’s dance” 2016 – och fick hemligt stöd av Lill-Babs.

I ”Sommar i P1” berättar han om de kvinnor som har inspirerat honom genom hela livet.

– Tack, Barbro, för mitt liv, säger han i programmet.

Rickard Söderberg tillägnar sitt sommarprat alla de kvinnor som har inspirerat honom att vara den han är i dag, som till exempel Judy Garland, Florence Foster Jenkins, hans mamma – och Lill-Babs.

Den senare gjorde en insats när han tävlade i ”Let’s Dance” förra året, som han sent ska glömma.

Allt började med att Rickard Söderberg bestämde sig för att dedikera en dans till sin man, Anders, i ett av programmen. Hans danspartner Maria Zimmerman skulle gestalta Anders och både hon och Rickard Söderberg ville framföra dansen klädda i frack.

”Jag får en del skit”

Men dansplanerna läckte ut. Rickard Söderberg minns hur stämningen på sociala medier blev hård – innan dansen ens hade ägt rum. Polisen rekommenderade till och med att Anders borde hålla sig borta från direktsändningen.

– Jag håller honom undan mycket av det här. Han har inte valt att vara en offentlig person. Jag får en del skit och lite dödshot och sånt, men också enormt mycket kärlek. Och om någon ska ge sig på någon är det bättre att de gör de mot mig som har enorm uppbackning än att de ger sig på någon mer sårbar eller i en utsatt situation, kommenterade Rickard Söderberg för Nöjesbladet då, angående maken Anders frånvaro.

Gömde sig bakom en pelare

Kvällen kom – och kärlekshyllningen blev succé.

– Jag kan inte ens återuppleva minnet utan att tårarna börjar rinna, säger Rickard Söderberg i ”Sommar i P1” och fortsätter:

– När dansen är slut och publiken lägger upp ett öronbedövande jubel hör eller ser jag inget av det. Det enda jag ser, det är Anders. För han är självklart där, längst bak gömd bakom en pelare. Det är bara jag och inspelningsledaren som vet det.

Hatstormarna på sociala medier fick dock nytt liv, vilket han försökte ignorera. Mitt i allt fick han ett sms – signerat Lill-Babs.

Tackar Lill-Babs

– Älskade Rickard, vem bryr sig om vad alla säger? Det är ditt liv. Glöm aldrig det. Kram, Barbro, läser Rickard Söderberg innantill innan han spelar ”Mitt liv” med Lill-Babs.

– Tack, Barbro, för mitt liv, säger han.

Två veckor senare åkte Rickard Söderberg ur ”Let’s Dance” – efter att ha valt att bjuda på en samba till tonerna av Lill-Babs låt ”Jag kan inte leva utan dig”.

”Sommar i P1” med Rickard Söderberg finns på Sveriges Radio.

ANNONS EXTERN LÄNK

Shoppa sommarens trender hos Gina Tricot - handla här.

Gina Tricot

Publisert:

LÄS VIDARE

Känslokaoset – efter finalen

ÄMNEN I ARTIKELN

Sommarpratarna 2017

Rickard Söderberg

Sommar i P1

”Lill-Babs” Barbro Svensson

Let’s dance

Näthat