Ernst: Pappa trodde inte mycket om mig

”Är han riktigt som han ska i huvudet?”

Hans pappa undrade vad det skulle bli av honom.

I ”Värvet” berättar Ernst Kirchsteiger, 59, om revanschen.

– Han trodde inte mycket om mig, det kan jag säga, säger han.

I dag är han en av landets mest folkkära tv-profiler. Men under uppväxten var det inte lika självklart var Ernst Kirchsteiger skulle landa i livet.

I podcasten ”Värvet” berättar Ernst att hans pappa var skeptisk till hans förmågor och orolig för vad det skulle bli av sonen som vuxen.

– Han trodde inte mycket om mig det kan jag säga. Vad ska det bli av den här långe pojken som är rädd för fotbollar och drev runt i skogarna. Är han riktigt som han ska i huvudet? säger han.

Hade gjort honom stolt

Pappan, som också hette Ernst, jobbade som smältarbas på järnverket i Degerfors och dog 1994, 72 år gammal. Han fick aldrig se sin sons enorma tv-framgångar, men Ernst tror att han skulle ha varit stolt.

– Hade han levt i dag…nu kan det hända att han har lite koll…så hade han sagt, vet du Ernst, att du skapar så många arbetstillfällen, det hade jag aldrig trott om dig. Det hade gjort honom väldigt, väldigt stolt.

”Farsan har koll nu”

Av samma anledning är Ernst själv väldigt stolt över företaget han skapat.

– Med det sagt är jag väldigt stolt över att det är så många människor som jag via min person, via mitt varumärke, satt i arbete som tycker att det är kul att jobba med det här. Det är väldigt, väldigt skoj, säger han i podden.

Förutom pappan jobbade också Ernsts mamma och bröder på järnverket i Degerfors, men Ernst själv var aldrig intresserad. 2008 lanserade han trots det sin köksverktygsserie i just järn.

– Farsan uppe i himlen har koll nu och tänker ”mmmm, vad var det jag sa lillgrabben, nu har du också torskat dit på järnet”, sa han till Nöjesbladet då.

Publisert:

Ämnen i artikeln