Yxkvinna bröt sig in i hos svenska blogg-profilen

1 av 2 | Foto: Privat
Tyra Sjöstedt attackerades av yxkvinna
NÖJE

Bloggaren Tyra Sjöstedt är skakad och skärrad.

En kvinna har tagit sig in i hennes sommarstuga och bott där.

När kvinnan togs på bar gärning av Tyra, blev hon våldsam och försvann enligt bloggaren in i skogen – beväpnad med en yxa.

”Att mitt hem ska bli en otrygg plats... Det trodde jag liksom aldrig ens kunde ske!?”, skriver hon på sin blogg.

Tyra Sjöstedt, 31, har varit med om en omskakande händelse.

En kvinna har gjort intrång i hennes sommarstuga – och bott där, vad det verkar menar bloggaren.

Runt midnatt på söndagskvällen larmade Tyra Sjöstedt polisen, som ryckte ut till sommarstugan.

– Hon hotade dem och slog även till en av dem. Därefter försvann hon ut i skogen, säger Christer Wiktorsson, regionvakthavande polisbefäl till NT, som skrev om intrånget tidigare i veckan.

Det var Tyra Sjöstedt som den inkräktande kvinnan slog till.

”Av alla jäkla ställe som finns – vad är oddsen att bli träffad just där?”, skriver hon och berättar att slaget träffade en öm punkt på ryggen.

”Min skada i ryggen blev så mycket värre”

”Jag är bitter över att min skada i ryggen blev så mycket värre nu. Det svullnade upp väldigt mycket samma kväll, nu har det dock lagt sig lite, men det gör ju helt klart jävligt mycket ondare än innan”, skriver bloggaren, som skadades svårt i en hästolycka för ett år sedan.

I ett mejl till Nöjesbladet berättar Tyra Sjöstedt om händelseförloppet. Hon upptäckte en sönderslagen ruta på sommarstugan på söndagen. En kvinna, till synes drogpåverkad, hade vistats vid huset dagen innan, vilket Tyra Sjöstedt berättade för polisen i ett telefonsamtal.

Försvann med yxa

Väl inne i huset träffade Tyra Sjöstedt på samma kvinna, som blev våldsam och slog till Tyra innan hon försvann in i skogen med en yxa.

”Samma yxa som hon 30 minuter innan hotade att slå ihjäl mig med”, skriver hon i mejlet.

Polisen skickade ut hundpatrull, men lyckades inte hitta kvinnan. Hon är misstänkt för misshandel, olaga hot och olaga intrång.

Tyra Sjöstedt är skärrad efter händelsen, även om den värsta chocken börjar lägga sig något.

”Jag är inte lika rädd som innan, men jag känner mig fortfarande så pass otrygg att jag inte vågar sova ensam hemma. Det värsta är att min posttraumatiska stress kom tillbaka, lika snabbt som att någon bara knäppt med ett finger”, skriver hon på bloggen.

Kritisk mot polisen

Samtidigt är hon kritisk mot hur 112 och polisen har skött ärendet, och menar att polisen borde ha reagerat första gången hon gjorde dem uppmärksamma på kvinnan. Hon riktar även en känga till 112, som rådde henne att gå in och titta till huset när Tyra Sjöstedt ringde och anmälde misstanke om intrång.

”Jag har tyvärr känt mig väldigt otrygg, och även blivit rädd för att vara hemma i mitt älskade trygga hem – som är den enda platsen på hela jorden där jag finner frid, ro och trygghet. Att mitt hem ska bli en otrygg plats... Det trodde jag liksom aldrig ens kunde ske!?”

Samtidigt är hon inte arg på kvinnan, utan på samhället i stort.

”Jag önskade att jag kunde hjälpa den här kvinnan. Trots att hon bröt sig in här, hotade mig, och slog mig – så är jag inte arg på henne. Jag förstår henne och förlåter henne. Förstår henne för att hon inte hade någonstans att ta vägen”, skriver hon och fortsätter:

”Jag är arg på Sverige.”

ARTIKELN HANDLAR OM

Bloggar

Brott