Frank Andersson tävlar i ”Superstars”

Nöjesbladet avslöjar: Ny säsong spelas in i höst – ”Hulken från Höllviken” också klar för tv-tävlingen

1 av 3 | Foto: Lasse Allard
Frank Andersson
NÖJE

Nöjesbladet avslöjar: Frank Andersson tävlar i en ny säsong av ”Superstars” i Kanal 5.

Bland motståndarna finns ”Hulken från Höllviken” – boxningsstjärnan Klara Svensson.

– De är fighters båda två minst sagt, det kan bli spännande, säger en källa med god insyn.

Trestegsmästaren Christian Olsson, 37, tog hem segern i ”Superstars” i april. Nu kan Nöjesbladet avslöja att det blir ännu en säsong av den klassiska idrottstävlingen i Kanal 5.

Inspelningarna sker på Kreta i oktober och enligt Nöjesbladets källor är Kanal 5 i full gång med att rekrytera idrottsstjärnor till den prestigefulla tävlingen. Totalt ska åtta svenska mästare inom sina egna grenar tävla mot varandra i olika idrottsutmaningar.

Nöjesbladet kan redan nu avslöja att Frank Andersson, 61, har tackat ja till att tävla. Och som motståndare får han bland andra boxningsstjärnan Klara Svensson, 29, också känd som ”Hulken från Höllviken”.

– De är fighters båda två minst sagt, det kan bli spännande, säger en av Nöjesbladets källor.

Brottaresset Frank Andersson har tre VM-guld och fyra EM-guld i bagaget och tog dessutom brons vid OS i Los Angeles 1984.

Almenäs programledare

Lättviktsboxaren Klara Svensson har tre medaljer från boxnings-VM och så sent som i februari mötte hon norska Cecilia Braekhus i en mästarfajt, men förlorade på poäng.

Jessica Almenäs kommer återigen att vara programledare för ”Superstars”.

Den första svenska säsongen av ”Superstars” sändes 1975 i SVT. 1996 tog TV3 över formatet som också sändes i kanalen mellan 2009 och 2011.

Till skillnad från i SVT:s ”Mästarnas mästare” tävlar ”Superstars” deltagare i riktiga idrottsgrenar, men med vissa modifikationer utifrån deltagarnas fysiska förutsättningar.

Dan Panas, presschef för Discovery Networks Sweden, som äger Kanal 5, bekräftar att det blir en ny säsong av ”Superstars” men vill inte gå in på vilka deltagare som är klara eller under förhandling. Däremot berättar han att den kommande säsongen kommer att sändas efter årsskiftet.

– ”Superstars” är originalet och både en svensk och internationell tv-klassiker sedan mitten av 70-talet. Vi ser fram emot en ny omgång av giganternas kamp som kommer att visas i vår, när Kanal 5 dessutom är den stora svenska OS-kanalen, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM