Magdalena Forsbergs okända skada i ”Superstars”

NÖJE

Magdalena Forsberg gör ett otäckt fall med en mountainbike i kvällens ”Superstars” i Kanal 5.

Vad tittarna inte får se är att hon fick en revbensfraktur av kraschen.

– Jag blev lite rädd och förstod inte vad som hände, säger hon till Nöjesbladet.

Magdalena Forsberg, 49, vurpar riktigt illa med en mountainbike i Fuerteventura under kvällens program av ”Superstars” i Kanal 5. Vad tittarna inte får se är att hon ådrog sig en revbensfraktur efter kraschen.

– Jag är livrädd nu, säger Magdalena i programmet precis innan cyklingen drar igång.

En kort bit in i tävlingen faller hon av ett hinder på mountainbikebanan och hamnar över sin cykel. Hon grimaserar illa när hon reser sig. Trots skadan lyckas hon slutföra tävlingen.

– Jag blev lite rädd och förstod inte vad som hände, jag kände att det gjorde jätteont. En sköterska var där och kände lite efter, säger Magdalena Forsberg till Nöjesbladet.

”Upptäcktes i Sverige”

Hon berättar att frakturen upptäcktes först när hon kom hem till Sverige igen och uppsökte läkare. Avsnittet spelades in i slutet av november och Magdalena Forsberg är fortfarande inte helt återställd och känner av det otäcka fallet.

– Det gjorde ont hela tiden jag var kvar där nere. Men när man väl ska tävla är det något med adrenalinpåslaget, så då gör det lite mindre ont. Det är bara så kroppen fungerar, säger Magdalena Forsberg.

Nu är hon så pass återställd att hon kan träna igen.

– Jag känner fortfarande av det, men det är inte alls som den första 1,5 månaden, säger hon.

I programmet ”Superstars” tävlar åtta svenska sportstjärnor bland sanddynor och berg på Fuerteventura. Magdalena Forsberg tävlar bland annat mot Therese Alshammar och Christian Olsson, och målet är att vara sist kvar efter 10 avsnitt.

ARTIKELN HANDLAR OM