PRESENTERAS AV

Nano höll på att bryta ihop efter repet

1 av 2
NÖJE

SOLNA. Barnens kärlek blev för mycket.

Då höll Nano på att bryta ihop efter fredagens genrep.

– Jag fick hålla tillbaka tårarna, säger han.

Nano, 30, är en av favoriterna till att ta hem finalen av Melodifestivalen.

Efter fredagens genrep tog känslorna över och debutanten höll på att bryta ihop.

– När jag gick från scenen och såg alla barn som bara skrek och ville ha high fives, då var det så nära att jag bröt ihop. Jag fick verkligen hålla tillbaka tårarna. Jag blev så berörd av att jag har påverkat kids, säger han.

– Med tanke på det jag kommer ifrån... att veta att jag kan göra skillnad för kidsen. Det är exakt det jag slitit för i åtta år. Jag gick där och det kändes som att jag hade vunnit allt i livet tack vare dem.

Nano: ”Betyder allt”

Inför Melodifestivalen valde Nano att vara öppen med sitt kriminella förflutna. Både barndomen och uppväxten var tuff och de tidiga vuxenåren kantades av brott och fängelsestraff.

– Efter min deltävling i Göteborg kände jag att jag behövde tid att landa och hämta energi. Det tog så mycket av att ge så mycket, att gräva så djupt i saker, säger han.

– Att lyckas i Melodifestivalen har varit jätteviktigt för mig. För självförtroendet, för psyket, för familjens skull. Det betyder allt.

”Slipper stressen”

Nano har fyra barn tillsammans med sambon Frida. Och när det varit som mörkast har familjen tvingats hänga ut elkablar genom fönstret för att få el. Succén med bidraget ”Hold on” har säkerställt mycket för familjen.

– Nu är stressen borta och jag slipper vara osäker inför nästa år, och slipper vara rädd att jag ska göra nya misstag. Nu kan jag bara fortsätta vara mig själv, säger han.

Var du rädd för vad folk skulle tänka om din bakgrund?

– Visst. Det är klart att jag tänkte på det innan. Men jag tänkte också att det egentligen inte spelar så stor roll. Huvudsaken var att mitt budskap skulle nå ut. Men allt har tagits emot så mycket bättre än förväntat, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM