Här är bilderna på svenska stjärnans rekordklänning till Oscars

Här är bilderna på svenska stjärnans klänning till Oscarsgalan.

Hon ville bryta mönstret och göra en poäng med plagget.

– Först tänkte vi ha frihetsgudinnan men nu har vi lugnat ner oss lite, säger Bahar Pars till Nöjesbladet.

Bahar Pars, 37, representerar den svenska succéfilmen ”En man som heter Ove” vid Oscarsgalan på söndag efter att hon spelat rollen som Oves granne Parvaneh i filmen. Hon befinner sig just nu i Los Angeles inför galan. Nöjesbladet har tagit del av bilder på hennes Oscarsklänning, som från början var tänkt som ett statement.

– Det var viktigt att det var en svensk designer. Jag ville ha nåt coolt, snyggt och sexigt på samma gång. Och jag ville att det skulle vara ett subtilt statement. Först tänkte vi ha frihetsgudinnan men nu har har vi lugnat ner oss lite, säger Bahar Pars till Nöjesbladet.

Klänningen, som tillverkades på rekordkort tid, är skapad av den svenska designern Naim Josefi. Hans team jobbade dag och natt för att få den färdig i tid.

– Naim sydde den på tre dagar och jag kom in på fitting varje dag. Han och hans team sov bokstavligen inget. Klänningen levererades 05.00 (på onsdagen) innan jag skulle flyga från Arlanda, säger Bahar Pars.

Naim Josefi har tidigare designat stålskor åt Lady Gaga och han fick mycket uppmärksamhet för sina klänningskreationer i stål som han visade upp på årets modevecka. Bahar Pars klänning är tillverkad av 45 meter sidenchiffong med dekorationer av tunna stålpaljetter av Svenskt stål.

– Från design till färdig klänning tog det ungefär en vecka. Normalt sett så tar en sådan klänning en månad att färdigställa. Bahars starka personlighet går hand i hand med vår starka identitet i designen, skriver Naim Josefi i ett mail till Nöjesbladet, och fortsätter;

– Jag känner mig väldigt hedrad, det är den största galan man kan nå i världen.

”Klänningen blev till av slump”

Att klänningen gick att tillverka med ståldetaljer berodde helt och hållet på en slump. Alla paljetter kom inte fram i tid inför modeveckan, och han fick då göra en annan design på en av klänningarna. Av den anledningen hade han paljetter kvar när Bahar Pars frågade om en klänning. Stålet är tunt och fjäderlätt och kommer därför inte vara någon match för Pars att bära på galan.

Klänningens värde är hemligt enligt överenskommelse mellan Bahar Pars och Naim Josefi. Till klänningen kommer hon ha ett 3D-printat halsband föreställande två händer, även det i Svenskt stål.

På tisdag syns ännu en stjärna i en av Josefis kreationer. Artisten Little Jinder, 29, ska på Grammisgalan ha på sig en av stålpaljettklänningarna som Josefi visade upp under modeveckan.

Publisert:

LÄS VIDARE