Jens Lapidus slutar som advokat

Lämnar yrket för att satsa på författarskapet

Jens Lapidus lämnar advokatyrket.
Jens Lapidus lämnar advokatyrket.

Jens Lapidus lämnar advokatyrket.

Nu ska han satsa helhjärtat på författarskapet – och ge ut böcker oftare.

– Han har känt att det varit svårt att dela sin tid mellan att skriva och att vara advokat, säger presskontakten Anna-Karin Korpi till Nöjesbladet.

Författaren Jens Lapidus lämnar advokatbyrån Försvarsadvokaterna och även gått ur Advokatsamfundet för att satsa helhjärtat på skrivandet, något Nya Åland var först att berätta.

– Det gjorde han får några månader sedan, tanken är att han ska ägna sig åt sitt skrivande på heltid, säger hans presskontakt Anna-Karin Korpi till Nöjesbladet.

”Har varit splittrat”

När han skrev bästsäljaren ”Snabba cash” (2005) jobbade han ännu heltid men valde för några år sedan att gå ner till halvtid för att kunna fokusera mer på skrivandet. Men pusslet med familjeliv, advokatyrket och skrivandet har blivit mer ohållbart.

– Han har känt att det varit svårt att dela sin tid mellan att skriva och att vara advokat, det blir ganska splittrat och nu har han gjort det här valet, säger Anna-Karin Korpi.

Det är dock inte uteslutet att han återvänder till yrket längre fram.

Aktuell med ny bok

Jens Lapidus slog igenom med "Snabba Cash" 2006 om Stockholms undre värld, en bok som sålts till 30 länder och även filmatiserats i regi av Daniel Espinosa. Boken har sedan fått uppföljarna ”Aldrig fucka upp” (2008) och ”Livet deluxe” (2011). I början av juni kommer romanen "Top Dogg" om ett hemligt kriminellt nätverk i Stockholm som utnyttjar unga flickor. Han gör också en podcast för Sveriges Radio med premiär i maj och TV3-serien ”Advokaterna” ihop med Hans Rosenfeldt och Michael Hjorth med premiär i höst.

– I dag finns det en helt ny digital värld där nya möjligheter öppnar sig att arbeta i andra konstellationer och kanaler. Tanken är att komma ut med lite tätare periodicitet, att ha mer tid till skrivandet. Som advokat kunde man kanske inte komma med en bok varje eller ens vartannat år, säger Anna-Karin Korpi.

Publisert: