HBO ligger nere för svenska användare

NÖJE

HBO Nordic – den populära plattformen för att strömma film och tv-serier, ligger i skrivande stund nere för vissa användare.

HBO är en populär streamingtjänst för den som vill se film och tv-serier på nätet. Men i skrivande stund har tjänsten tekniska problem, så att vissa abonnenter i Norden inte kan komma åt sajten.

När Nöjesbladet provar på torsdagskvällen runt klockan 22:45, fungerar sajten inte alls. Den internationella sajten är dock uppe som vanligt.

HBO ber om ursäkt

HBO Nordic går ut på sin nordiska Facebooksida och förklarar – på ett ungefär – vad som händer.

”Vi upplever just nu tekniska problem och det kan hända att vissa användare inte kan komma in på tjänsten. Vi ber om ursäkt för besvären och jobbar på att lösa problemen så snart som möjligt”, skriver företaget.

Tittarnas kritik strömmar in

Kritiken från kunderna rasslar in på Facebook under torsdagskvällen. Vissa tar dock störningen med en klackspark och konstaterar att avbrottet ger en välbehövlig paus från soffan.

– Jag fick se klart avsnittet jag höll på att se på åtminstone. Nog mer jag som har problem än er på HBO, då jag upprörs över att inte få se på det jag tänkte vilket var ännu ett avsnitt (8 idag) av ”Black sails” … Behövde komma upp ur soffan ändå, skriver en tittare på Facebook-sidan.

Uppdatering fredag 17:20: HBO Nordic började efter några timmars strul fungera igen, då Nöjesbladet testade. Det tog dock runt nio timmar från det att HBO bad om ursäkt för problemet till att företaget konstaterade på sin Facebooksida att allt är löst.

Uppdatering fredag 21:41: HBO Nordic uppges ligga nere igen, för vissa användare. Informationen kommer från Nöjesbladets läsare.

ARTIKELN HANDLAR OM

HBO