Linda Lampenius om Alex Schulman: Tycker synd om honom

avMathilde Albinsson

1 av 3

Linda Lampenius, violinist och konstnär, ilsknade till när Alex Schulman hoppade på hennes familj.

Men nu har Linda upptäckt att hon delar flera speciella band med Schulman.

– Nu tycker jag synd om honom, berättar hon i Marcus Birros podcast ”Öppet Hjärta”.

Som offentlig person är Linda Lampenius van vid skriverier och människors olika åsiktsyttringar om hennes liv och karriär.

Men när Alex Schulman häcklade hennes make i sin podcast blev Linda Lampenius arg.

Hon berättar om påhoppet i Marcus Birros podcast ”Öppet Hjärta”.

– Han sade att min man verkade väldigt korkad. Att säga så om en person man inte känner är väldigt konstigt, särskilt nu när Martin råkar vara väldigt intelligent.

Föll inte Schulman i smaken

Allt började när maken Martin, som är advokat, gjorde radioreklam för sin advokatbyrå, där han uppmanar lyssnaren att lägga namnet på minnet, för ”när polisen tar dig kan du inte googla på en riktigt bra försvarsadvokat”. Reklamen föll inte Alex Schulman i smaken, som enligt Linda förfasade sig över marknadsföringen av byrån.

– Han tyckte Martin var stroppig. En advokat ska inte göra så. Han skymfade honom i podcasten och spelade upp reklamen. Det var bra, men det förstod ju inte Schulman, säger Linda Lampenius.

Tvärvände

Så kom hon plötsligt till en annan insikt.

– Jag tänkte hur fan kan man göra något så elakt? Men jag har läst boken om hans mammas missbruk. Och nu tycker jag synd om honom.

Linda Lampenius har själv vuxit upp som medberoende till en missbrukande mamma, vilket hon också skriver en bok om, berättar hon för Marcus Birro. Alla bär på ett förflutet som formar oss som människor, menar hon.

Men det finns ännu en anledning till att hon har mjuknat. Schulmans pappa, som också var finlandssvensk, var nära vän med Linda Lampenius släktingar i Finland.

– Det visste jag inte förrän nu. Vi är vänner! Egentligen..., säger hon och sätter punkt för sin Schulman-beef.

ARTIKELN HANDLAR OM