Talang-Ibrahim blev tittarfavorit – gick direkt till finalen

Ibrahim Nasrullayev gjorde det igen – knyckte svenska folkets hjärta.

Talangfavoriten gick direkt till final – och fick sällskap av ”Kantorn”.

– Jag tror att om jag tränar riktigt hårt så kan jag vinna, säger Ibrahim till Nöjesbladet.

Ibrahim Nasrullayev, 18, öppnade upp hela Sveriges tårkanaler när han framförde Tommy Körbergs Eurovision-bidrag ”Stad i ljus” i premiärprogrammet av Talang.

Publiken mötte Ibrahim med stående ovationer och Karin ”Kakan” Hermansson gav honom sin ”Golden Buzzer” – vilket skickade honom direkt till semifinal.

Väl i semifinalen välkomnade ”Kakan” sin favorit med en egenkomponerad dikt:

”Kingen från Boden lämnade ingen oberörd, min guldklimp Ibrahim. Ikväll är han tillbaka för att knycka era hjärtan och öppna era tårkanaler. Varsågod, scenen är din.”

Och visst knyckte han återigen tv-tittarnas hjärtan. Den här gången framförde han den finstämda låten ”Rör vid min själ”, en svensk tolkning av Josh Grobans ballad ”You raise me up”. Ibrahim Nasrullayev röstades vidare till final efter att publiken sagt sitt.

– Det känns väldigt bra, jag är så otroligt glad! Jag visste inte hur det skulle gå, jag var lite nervös men glad att jag fått chansen att sjunga igen för hela svenska folket. Tack till alla som röstat på mig! hälsar han till Nöjesbladet strax efter direktsändningen.

Det har varit mycket nerver inför kvällens tävlingsmoment.

– Det var roligt, jag har tränat jättemycket och även om jag var nervös så tror jag på mig själv.

Redan nu börjar uppladdningen inför finalen.

Hur firar du finalplatsen?

– Jag kommer vara med min familj men jag vill börja träna inför finalen så snart som möjligt, så jag kommer nog börja tänka på vad jag ska göra där redan ikväll, säger han och fortsätter:

– Jag planerar att göra något som jag hoppas kan imponera ännu mer på både juryn och tittarna, jag vill ta mitt framträdande till nästa nivå. Men jag vet inte än exakt vad det blir.

Hur ser du på dina chanser att vinna Talang?

– Jag tror att om jag tränar riktigt hårt så kan jag vinna. Jag hoppas det, det skulle betyda så mycket för mig.

Får sällskap av Kantorn

När ena finalisten stod klar, följde en rafflande finalrysare. Den humoristiska karaktären och operasångaren ”Kantorn” och dansgruppen Street Mentality gjorde upp om den andra finalplatsen.

Men juryn var tudelad och avgörandet lades tillbaka i folkets händer. Det blev till slut ”Kantorn” som gick vinnande ur duellen, då han fått flest tittarröster av de båda akterna.

Publisert:

LÄS VIDARE