Tony Irving misshandlades av ex-pojkvännen – ”Jag skämdes”

”Hamnade på sjukhus”

avNatalie Demirian, Rasmus Karlsson

Publicerad:

Tony Irving blev slagen av sin ex-pojkvän.

I ”Framgångspodden” berättar tv-profilen om det destruktiva förhållandet.

– Jag hamnade på sjukhus, säger han.

1 av 3 | Foto: MAGNUS SANDBERG

I dag är ”Let’s dance”-domaren Tony Irving, 53, lyckligt gift med Alexander Skiöldsparr, 48. Men i en av sina tidigare relationer mådde han inte bra. I ”Framgångspodden” berättar han att en tidigare pojkvän misshandlade honom.

– Jag bröt min arm och blev slagen i ansiktet men gick ändå tillbaka. Det var inte på grund av kärleken utan ett behov av att inte misslyckas med det här, säger han.

”Var tvungen att lämna”

Tv-profilen menar att han försökte få den dåvarande pojkvännen att acceptera sin läggning.

– Det var väldigt mycket aggression, frustration och självhat från hans sida. Jag trodde att jag kunde få honom att acceptera det. Men jag var tvungen att lämna för min egen räddning, säger han i podcasten.

– När två män bodde tillsammans på den tiden och man skulle prata om att ens pojkvän slog dig och var aggressiv, då fick man kommentaren: Vad förväntar du dig när två män bor ihop? säger han.

I ett mejl till Aftonbladet berättar Tony Irving att förhållandet pågick i över två år.

”Jag skämdes båda som en man som borde kunna försvara sig själv och över att den syn de hade var så förnedrande och förlöjligande av min läggning och min situation. Jag skämdes också för det förstärkte en känsla hos mig som hade börjat växa om att jag förtjänade det som pågick”, skriver han.

Hur känner du kring händelsen i dag?

”I dag är jag inte den person jag var då. Jag har lärt mig mycket om båda mig själv och den relation jag hade då. Det var en händelse i mitt liv som gjorde mig starkare och medveten om hur ett förhållande inte ska vara. Det tog mig många år att släppa in någon så nära igen.

Pappan räddade honom

Tony Irving har haft en strulig relation med sin pappa. Trots det var det han som räddade honom ur den destruktiva relationen.

– Det var min farsa som fick mig ut förhållandet, det var min farsa som även gick och hämtade mina saker, säger han i Framgångspodden.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM