Com Hem bojkottar TV4-journalister

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Bråket mellan Tele 2/Com Hem och Telia/TV4 trappas upp.

Nu menar TV4 att Com Hem bojkottar deras journalister.

– Nej, vi bojkottar dem inte, skriver Tele 2:s kommunikationsdirektör Viktor Wallström i ett sms.

Miljoner hushåll kan fortfarande inte se TV4 och medierapporteringen kring tv-bråket går in på sin andra vecka. Nu väljer Tele 2/Com Hem att bojkotta journalister som kommer från TV4, något som Dagens Media var först med att rapportera om.

”Prioriterar andra medier”

Detta efter att TV4:s program ”Nyhetsmorgon” förra veckan gjorde en intervju med Mathias Berg, operativ chef för kanalen. I sändningen fick Berg prata om sin ”julklapp” till Com Hem, men Tele 2/Com Hem bjöds inte in för att bemöta kritiken. Och nu svarar företaget inte på frågor från TV4.

”Vi medverkade bland annat i nyheterna i tisdags kväll. Däremot prioriterar vi i första hand andra medier för att förmedla vår syn just nu. Vi pratar med dem i princip varje dag, men har avböjt många förfrågningar om att göra uttalanden. Baserat på hur de har agerat hittills är vårt förtroende, i den här specifika frågan, tyvärr naggat i kanten”, skriver Tele 2:s kommunikationsdirektör Viktor Wallström i ett sms till Nöjesbladet.

Han menar att de har fortsatt förtroende för TV4:s nyhetsrapportering i andra frågor samt att förhandlingar fortfarande pågår.

1 av 2 | Foto: Janerik Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Com Hem och Tele 2.

TV4: ”Det är allvarligt”

TV4:s chef för nyheter och samhälle, Viveka Hansson, är kritisk till bojkotten.

– Bojkott av medier brukar vara en dålig idé, och är framförallt respektlöst mot tittarna snarare än oss. Jag tycker det är ett överilat och tråkigt förhandlingsutspel. Det är klokare att tacka ja till tv-tid och ge sin version, oavsett kanal. De förfogar ju över sin egen röst även hos oss, säger hon.

Kan du förstå deras reaktion?

–Jag förstår att båda parter är stressade över den här situationen. Det är allvarligt att en av Sveriges största nyhetskanaler bara släckts ner för 30% av tv-tittarna. I det ljuset får man väl läsa en del överilade beslut i stridens hetta.

Hur ska ni få tillbaka deras förtroende?

– Jag är rätt övertygad om att vi faktiskt redan har deras förtroende. Vi har blivit ett slagträ som råkade ligga nära till hands. Vi kan inte göra mer än att bara fortsätta erbjuda alla parter att komma till tals.

Publicerad:

LÄS VIDARE