Jireel om Isabel Pereiras rasistutspel: ”Tar avstånd”

”Ansvarar för sina egna handlingar”

Isabel Pereira sa att hon "hatade judar” i ”Big brother” och kastades ut.

Nu har hennes lillebror, rapparen Jireel, uttalat sig om händelsen.

”Jag tar till hundra procent avstånd från vad hon sa", skriver han på Instagram.

Isabel Pereira fick i torsdags lämna ”Big brother” efter att ha uttryck sig kränkande om judar. Efter händelsen var hon ångerfull och bad om ursäkt på Instagram.

”Jag vill först och främst be om ursäkt till samtliga som blivit illa berörda utav mitt klumpiga uttalande igår i Big Brother huset. Det var ett slarvigt skämt och jag tar på mig det. Har full förståelse för att TV4 valde att plocka ut mig från huset då detta var helt oacceptabelt. Jag ber återigen om ursäkt”, skrev hon. 

Rapparen Jireel, som är lillebror till Isabel Pereira, har också uttalat sig om händelsen. På Instagram skriver han att flera personer hört av sig och undrat hur han ser på utspelet.

”Jag tar till hundra procent avstånd från vad hon sa. Och jag tar till hundra procent avstånd från alla former av rasism. Hennes uttalande var inte rätt och jag vet att min mamma har lärt oss bättre. Även fast vi är syskon, så har vi olika värderingar om saker och ting i livet. Olika kunskaper och erfarenheter. Hon är sin egen person och ansvarar för sina egna handlingar. Tack, ta hand om varandra och stay blessed", skriver Jireel.

Jireel.
Jireel.

Isabel om relationen med Jireel

Aftonbladet gjorde en intervju med Isabel Pereira innan hon klev in i ”Big brother”-huset. Då berättade hon att hon precis sagt upp sig från sitt jobb för att kunna vara med i programmet.

– Jag kunde inte ta tjänstledigt för jag hade precis börjat jobba i den butiken. Men det är inga problem, för jag får ändå komma tillbaka, sa Isabel Pereira då.

Hon berättade också om den nära relationen med Jireel och att hon brukar hänga med honom på turné. 

– Jag älskar känslan av att få komma till ett ställe där folk samlas kring en person och känna känslan av att det står flera tusen personer som kommit för att lyssna på min lillebror. Det känns mäktigt och obeskrivligt när man tänker på den lilla pojken och var vi kommer ifrån, att se tusen personer som kommit för att se honom – det är bara jättesjukt, sa Isabel Pereira då. 

Isabel Pereira.
Isabel Pereira.

Jireel skeptisk till ”Big brother”

Isabel Pereira flyttade till Sverige från Angola när hon var elva år gammal. Familjen består av tolv syskon som alla är väldigt tajta, men när lillebror Jireel fick reda på att Isabel skulle ställa upp i Big brother var han till en början skeptisk.

– I början var han lite ”åh, ska du verkligen vara med? Är det verkligen det du vill?” men sen berättade jag lite om programmet och att Big brother inte är som de andra dokusåporna. Han tänkte mest att jag skulle göra bort honom om jag gjorde bort mig.

Aftonbladet har sökt Jireel och Isabel Pereira för en kommentar.

”Big brother” sänds tisdag till söndag 19.00 och måndagar 21.00 på Sjuan, TV4 Play och Cmore. Det sänds även dygnet runt på Cmore.

Jireel.
Jireel.
Läs.
Publisert:

LÄS VIDARE