Anders Jansson lämnar ”Let’s dance” i förtid

”Nu har jag hostat i en och en halv vecka”

Anders Jansson tillsammans med danspartnern Jasmine Takács.
Anders Jansson tillsammans med danspartnern Jasmine Takács.

Komikern Anders Jansson tvingas ställa in sin medverkan i årets ”Let’s dance”.

Anledningen är att han inte är frisk ännu.

– Jag hade feber, sedan blev det bättre men nu har jag hostat i en och en halv vecka, säger han i ”Efter fem”.

I fredags tvingades Bathina Philipson, 41, lämna TV4:s ”Let’s dance” efter att ha fått minst antal röster. Nu tvingas ännu en deltagare lämna. Anders Jansson, 52, har varit sjuk en längre tid och hoppar nu av programmet i förtid meddelar han i ”Efter fem”.

– Jag har varit sjuk och inte testat mig, men efter samtal med flera läkare så tycker de att det verkar sannolikt att det är det som jag har haft. Jag hade feber, sedan blev det bättre men nu har jag hostat i en och en halv vecka, säger han i programmet.

”Man får inte vara borta två gånger i rad”

Komikern misstänker att han har smittats av coronaviruset. I samråd med läkare och produktionen har han beslutat att han inte återvänder alls under säsongen. Dessutom är det emot reglerna, säger programledaren Tilde de Paula Eby, 47.

– Man får inte vara borta två gånger i rad och sedan fortsätta, säger hon i programmet.

Anders Jansson hoppas nu på att bli helt frisk och siktar på en comeback till framtida säsonger.

– Jag hoppas innerligt att producenterna i ”Let’s dance” frågar mig en gång till, kanske mellan någon virusperiod, säger han i ”Efter fem”.

”Vi kom fram till att det var dumt att chansa”

Anders Jansson har inte möjlighet att prata i telefon och svarar Aftonbladet Nöje via mejl.

”Jag mår bra. Men känner mig inte fullt frisk. Jag har nån liten infektion kvar i kroppen. Mår bättre och bättre för varje dag. Men det tar tid. Det är jättetråkigt såklart. Jag pratade med Let’s Dance läkare idag och vi kom fram till att det var dumt att chansa. Och eftersom Let’s Dance tävlingsform inte tillåter att man skippar mer än ett program, så får jag sluta”, skriver han.

I karantänen har han läst, tittat på mycket film och funderat på framtida projekt.

”Att inte göra nånting kan ibland vara det bästa för kreativiteten. Ur det tråkiga föds ofta nåt fantasifullt. Jag är ju borderline-introvert, så för mig har det fungerat bra”, skriver Anders Jansson.

Är det någon du lärt känna extra bra?

”Det har ju varit jättekul att lära känna Jasmine. Vi har haft kul ihop. Men även Anders Svensson, John Lundvik, Jan Björklund och Sussie. Och alla de duktiga och proffsiga dansarna. Jag kommer heja på de andra i programmet från mitt karantän-hörn i soffan.”

TV4:s ord: ”Tävlingen påverkas inte”

När Aftonbladet når Lina Berggrén, presschef på TV4, meddelar hon att tävlingen inte påverkas av Janssons avhopp.

”Det kommer märkas att Anders inte där så klart och han kommer vara saknad. Men själva tävlingen påverkas inte. Eftersom programmet tog påsklov och även andra deltagare lämnat behöver inte antalet tävlande justeras den här gången. Hälsan kommer alltid först men vi tycker självklart att det är väldigt tråkigt att Anders inte kan fortsätta”, skriver hon i ett sms.

Publisert: