Veronica Maggio

Veronica Maggio i fejd med hantverkare

Stämmer byggbolag på 200 000 kronor

Av: 

Lilian Andersson

NÖJE

Veronica Maggio, 38, har tröttnat på att inte få betalt av hantverkare för renovering av sin bostad och stämmer nu byggbolaget på 200 000 kronor.

Artisten var inte nöjd med renoveringen, den ska enligt stämningsansökan ha avslutats innan arbetet ens var klart. Ett skuldebrev skrevs men några pengar flöt aldrig in.

– Jag har inga kommentarer, säger artistens ombud, advokat Per Lindquist till Nöjesbladet.

På onsdagen lämnade artisten Veronica Maggio via sin advokat in en stämningsansökan om fordran mot det byggbolag som genomfört vissa arbeten i hennes villa i Enskede strax söder om Stockholm.

Enligt stämningen ska artisten inte ha varit nöjd med arbetet och ansett att det utförts på ett ”bristfälligt sätt” och att det avslutats ens innan själva jobbet var genomfört.

Lånade ut pengarna

Byggentreprenören fick en skuld till sångerskan på 200 000 kronor, ett skuldebrev med ränta på beloppet undertecknades av parterna den 7 april förra året eftersom bolaget inte kunde betala skulden just då. Artisten ska därmed ha ”lånat” ut pengarna till byggbolaget under ett år.

Reversen innebar att entreprenören ska ha lovat att åtgärda artistens krav om fel och brister av renoveringen. Men några pengar ska, nligt stämningen, inte ha kommit in och efter att tiden för betalningen löpt ut ska entreprenören ha sålt sitt byggbolag och ändrat namn på det.

Släppt ett halvt album

Veronica Maggio har förgäves försökt att få betalt av både den förre och nuvarande ägaren av bolaget.

– Det där får ni fråga henne om, jag har inga kommentarer att ge, säger Veronica Maggios advokat i målet, Per Lindquist till Nöjesbladet.

Sångerskan har under våren släppt en första halva av sitt kommande album, den andra väntas komma i höst. Hon har nyligen gjort singeln ”Tillfälligheter”, ett nytt samarbete med låtskrivaren Jocke Berg från rockgruppen ”Kent” och är i sommar aktuell med flera livespelningar på festivaler och Gröna Lund i Stockholm.

Nöjesbladet har sökt Veronica Maggio vid flera tillfällen och företrädare för byggbolaget.

ANNONS EXTERN LÄNK

Testa Lyko Lovables: Inspirationskit med handplockad skönhet i begränsad upplaga!

Lyko SE

Publisert:

LÄS VIDARE

DOKUMENT: R. Kellys uppgång och fall

ÄMNEN I ARTIKELN

Veronica Maggio