Birgitta Rasmusson

Birgitta Rasmusson stoppas från ”Hela Sverige bakar”

Suttit i karantän i sex veckor

Av: 

Nora Fernstedt

NÖJE

I åtta år har Birgitta Rasmusson varit domare i ”Hela Sverige bakar”.

Men i år blir det annorlunda. Coronaviruset gör att baklegenden inte får medverka under inspelningarna av nästa säsong.

– Det är bittert som sjutton, säger hon till Aftonbladet.

”Hela kändis-Sverige bakar” har precis haft premiär i TV4. Samtidigt börjar nästa säsong av ”Hela Sverige bakar” spelas in i mitten av maj. Men för första gången kommer inte kakdrottningen Birgitta Rasmusson, 80, stå som en av domarna.

Med sina 80 år fyllda tillhör bakboksförfattaren riskgruppen för coronaviruset, och får därför inte delta under inspelningarna av programmet.

– Det känns mycket konstigt. Jag har suttit i karantän i sex veckor för att jag skulle kunna vara med. Men TV4 har den policyn, att såna här gamlingar vågar man inte ta med, säger Birgitta Rasmusson när Aftonbladet når henne på telefon.

”Har fått ställa in allt”

Beskedet var inte oväntat. Birgitta Rasmusson berättar att hon blivit tvungen att ställa in det mesta hon planerat under våren och sommaren.

– Jag är ju runt mycket och håller föredrag men har fått ställa in allt. Nu har jag ingenting planerat förrän i september och det är jag inte van vid. Men jag har full förståelse för det, säger hon.

I stället håller hon sig hemma i Ljungskile, där hon har nära och kära som handlar åt henne. Dagarna fyller hon med bakning och cykelturer i vårsolen.

Är du själv orolig för coronaviruset?

– Nej, det kan jag inte säga. Däremot ville jag aldrig tänka att det skulle bli så här långvarigt. Jag hade sett fram emot att resa till Italien i höst men det vete sjutton om det blir av, säger hon.

Birgitta Rasmusson kommer inte delta som domare i nästa säsong av ”Hela Sverige bakar”.

”Kan spela in på andra ställen”

Birgitta Rasmusson har varit domare i ”Hela Sverige bakar” sedan 2012. Den andra ordinarie domare är konditorn Johan Sörberg. Det är fortfarande oklart om någon kommer att ersätta Birgitta Rasmusson som domare i programmet.

”Vi gör allt vi kan för att skapa så säkra inspelningar som möjligt. Vi vet att många längtar efter en ny säsong och återkommer med mer information och detaljer om programmet längre fram”, skriver Lina Berggrén, presschef på TV4 och Cmore, i ett sms till Aftonbladet.

Men tittarna behöver inte känna sig alltför besvikna – kakdrottningen kommer sannolikt att dyka upp i programmet på andra sätt.

– Det kommer nog att bli så, ja, det är sådant man kan spela in på andra ställen, säger Birgitta Rasmusson.

Vad kommer du sakna mest från inspelningarna?

– Bakningen och idéerna. Jag vet ju vad det är för saker de ska göra och vad det är för teman. Det är bittert som sjutton att inte få se resultaten. Dessutom är det så trevlig stämning och trevlig miljö.

ANNONS

Fynda produkter från IDUN Minerals! Just nu 20% rabatt på populär makeup, hudvård och hårvård.

Extern länk från Apohem

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

”Hela Sverige bakar” 2021 – så gick det sen

ÄMNEN I ARTIKELN

Birgitta Rasmusson

Hela Sverige bakar

Coronaviruset

Bakning