Coronapandemin

SVT ställer in ”Antikrundans” inspelningsturné

Så görs programmet om på grund av coronapandemin

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Det blir ingen turné runt om i Sverige för ”Antikrundan” i sommar.

SVT ställer in inspelningarna på grund av coronapandemin – och gör om programmet.

– Nu efterlyser vi besökare som varit med på Antikrundan med ett föremål och som vill berätta vad som hände sen, säger Pernilla Månsson Colt i ett pressmeddelande.

SVT tvingas göra om ”Antikrundan” på grund av coronapandemin. I ett pressmeddelande meddelar kanalen att sommarens planerade inspelningsturné runt om i Sverige ställs in.

Aftonbladet har tidigare rapporterat om att inspelningen skulle flyttas till sensommaren, men nu flyttas allt till nästa år i stället.

– Med tanke på osäkerheten kring den pågående coronapandemin och hur det kommer att se ut i augusti och september, känns det inte realistiskt längre att planera för en vanlig turné med så många besökare på en relativt liten yta, säger producenten Pernilla Månsson Colt.

Efterlyser tidigare medverkanden

I stället kommer SVT producera en alternativ variant av ”Antikrundan”, men utan den omfattande turnén där allmänheten bjuds in för att få sina föremål värderade och veta mer om dess historia.

– Vi kommer att göra vårt yttersta för att våra tittare i vinter ändå ska få uppleva den värme, glädje och kunskap som vi vant oss vid i serien, och kanske kan vi berätta fler historier om hur det gick sen, säger producenten Pernilla Månsson Colt i pressmeddelandet.

En av planerna för den nya varianten av ”Antikrundan” är att följa upp föremål som tidigare visats i serien och ta reda på vad som hänt med föremålen efter att de visats i tv.

– Så nu efterlyser vi besökare som varit med på Antikrundan med ett föremål och som vill berätta vad som hände sen. Kanske fick det flytta in från garaget, eller såldes det? Eller fick föremålet en större plats i hjärtat efter värderingen hos oss, säger Pernilla Månsson Colt.

Anne Lundberg är programledare för ”Antikrundan”.

PODD Så pratar världen om Sverige i corona-tider

Sverige håller skolor och samhällen öppna under coronakrisen, medan merparten av världens länder stängde ner helt. Det har väckt uppmärksamhet i omvärlden och det talas flitigt om vårt land i utländsk media. Hur kan den svenska strategin påverka bilden av Sverige som land?

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

ANNONS

Munskydd 20-pack i hög kvalitet - klicka hem dina här.

Extern länk från MEDS

Beställ här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Pernilla Månsson Colt: Det är lättare för män att åldras i tv

ÄMNEN I ARTIKELN

Coronapandemin

Antikrundan

Coronaviruset

Pernilla Månsson Colt

Anne Lundberg

SVT, Sveriges Television