Daniel Radcliffe: Jag har ett fängelseschema

Kändisarna avslöjar hur de klarar corona-karantänen

HOLLYWOOD. Hollywood är nerstängt och kändisarna sitter i karantän.

En bygger lego, någon annan träffar skolkompisar på zoom och en tredje fördriver tiden med gamla tv-serier.

Aftonbladet har pratat med sex just nu tv-aktuella stjärnor om hur de tacklar corono-vågens isolering.

Matthew Macfadyen, 45 (aktuell i tv-serien ”The quiz”):

– Jag är tillsammans med familjen i London. Jag har inte känt någon ångest. Men det är rätt otäckt att inte veta vad som kommer att hända. Därför är det skönt att vara hemma med barnen och med Keeley (Macfaydens fru, reds anm). Dessutom har vädret varit riktigt bra. Sånt hjälper.

– Vad vi gör? Vi går ut med hunden, vi har tränat mycket, läst, sett på tv och sträckkollat på tredje säsongen av ”Ozark”.

– Jag har två tonårssöner hemma. Det spelas såklart mycket Xbox. De pratar med kompisarna på nätet. De saknar dem verkligen. Men de fattar vad som pågår. Jag tycker att de är väldigt duktiga.

Matthew Macfadyen
Matthew Macfadyen

Elizabeth Banks.
Elizabeth Banks.

Elizabeth Banks, 46, (”Mrs America”)

– Jag är hemma i Los Angeles. Jag tycker att jag tacklar det som pågår med en attityd av tacksamhet. Jag får fortfarande utföra en del av mitt arbete. Jag får delta i saker som de här och jag har arbete ute i världen som underhåller. Det hjälper mig att inte bli tokig.

– Jag är besviken och nervös över framtiden, över osäkerheten och vill absolut inte drabbas av corona.

– Jag har gjort många korsord (skratt). Jag är tacksam att jag har haft mina barn att fokusera på. Enligt familjens regler måste vi gå ut minst en gång varje dag, även om det regnar.

– Jag har försökt umgås med kompisar på zoom. På en fast tid varje söndag spelar min familj ett tärningsspel på zoom. Min mamma är med, mina systrar och min bror i Colorado. Jag hoppas att vi kommer att fortsätta med det. Det knyter oss samman, oavsett var i landet vi bor. Det gör också att mina barn får möta sina kusiner. Det är lustigt att det krävdes en pandemi för att vi skulle kunna umgås.

Michelle Dockery.
Michelle Dockery.

Michelle Dockery, 38 (”Defending Jacob”):

– Jag är hemma i London. Jag har det bra, även om det är udda tider. Jag gör saker jag normalt inte skulle ha tid till. Jag läser mycket, löser korsord och ser om gamla filmer - som trilogin ”Sagan om ringen”. Jag vet inte varför det blev den. Jag kände bara att jag saknade fantasty-genren. Jag har också sett om ”Sopranos”. Det är nog tredje gången. Men bland det bästa jag sett på ett tag är serien ”Unorthodox”. Den är otrolig.

– Mina två systrar håller jag kontakt med via videosamtal.

– Jag tillbringar den mesta tiden iklädd tshirts, ett par av mina skönaste jeans och ett par tofflor (skratt). Det är intressant när man går ut för att handla mat. Man är liksom inte längre van vid att ha på sig skor och kappa.

Damian Lewis.
Damian Lewis.

Damian Lewis, 49 (”Billions”):

– Vi är på landet i vårt hus i Suffolk i England. Till viss del saknar jag kontakten med resten av världen. Jag saknar gemenskapen. Men vi är här och trivs väldigt bra. Innan corona hade jag pendlat från Billions-inspelningen i New York varje vecka i fyra-fem månader. Det är ett väldigt upphackat sätt att leva. Därför har de senaste fem-sex veckorna varit underbara när jag bara fått umgås med familjen. Vi har lagat mycket mat ihop, tecknat, spelat musik – gitarr och piano – och just nu har jag tid att läsa.

– Min fru och jag driver välgörenhetsorganisation Feed NHS. Det förser vårdpersonal här i Storbritannien med mat. Sammantaget har den här mer intima, stillsamma perioden med familjen gett tid att reflektera över saker och ting och det har varit väldigt fint.

Sandra Oh på Oscarsgalan 2020.
Sandra Oh på Oscarsgalan 2020.

Sandra Oh, 48 (”Killing Eve”):

– Jag är här i Los Angels. Tillvaron blir snävare och snävare nu när motionsspår och parker är stängda. Jag är så tacksam att jag har mitt hus.

För mig har det varit en utmaning att hålla mig kreativ. Jag är glad att få göra samtal som de här.

– Egentligen har jag bara tacklat corona på ett sätt – genom att hålla kontakt med så många som möjligt. De flesta jag pratat med är folk jag känt länge.

Nyligen skapade jag en zoomgrupp för min teaterklass och vi träffades och chattade över en fredagscocktail. Många av oss inte setts eller pratat med varandra på 27 år – sedan 1993. Det var härligt att få återvända till eran och säga hej till folk.

– Jag har en meditationsövning som jag har förlitat mig mycket på. Ångestnivån är så hög att mitt behov av att sitta still, öva och meditera är mycket, mycket starkt. Jag sitter långa stunder åt gången, minst ett par gånger om dagen.

Daniel Radcliffe.
Daniel Radcliffe.

Daniel Radcliffe, 30 (”Kimmy Schmidt: Kimmy vs the reverend”):

– Jag är i New York med min flickvän. När vi kom hit gjorde vi ett fängelseschema för att klara karantänen i 14 dagar. Det var för att hålla oss säkra. Jag har funnit att jag trivs med att vara hemma. Det hjälper säkert att vi inte behöver tillbringa dagarna med att hemundervisa eller underhålla barn 24 timmar om dygnet. Att döma av våra kompisar verkar det väldigt utmanande.

– Jag har byggt mycket lego. För mig är det en slags meditation. I går byggde jag Jurassic Park-inspelningen, tidigare har jag byggt Stranger things. Sen läser vi båda mycket. Jag har också försökt skriva. Det låter antagligen kliché. Varenda skådis skriver ju manus och vill regissera. Men jag håller på med någon slags mörk komedi. Förhoppningsvis blir det något jag kan filma en dag.

Publisert:

LÄS VIDARE