Manusförfattaren och komikern Hans Ingemansson är död

Skrev manus till ”Solsidan”, ”Bonusfamiljen” och ”100-åringen” – blev 54 år

Manusförfattaren och komikern Hans Ingemansson har dött, bekräftar närstående för Nöjesbladet.

Han slog igenom som pianist i kultbandet The Creeps i början av 1990-talet och bytte senare rockkarriären mot tv och film.

Ingemansson blev 54 år.

Komikern och manusförfattaren Hans Ingemansson sörjs förutom av sina närmaste också av Sveriges tv- och filmvärld efter att ha dött, bara 54 år gammal.

Ingemansson blev rockstjärna på 1990-talet som pianist i det numera kultförklarade bandet The Creeps. De hade hits som ”Ooh I like it” och ”Smash” som också var ledmotivet till tv-serien med samma namn, där bland annat Felix Herngren medverkade.

Och det var tillsammans med Herngren som han inledde sin andra karriär när han lade rockstjärnelivet på hyllan och istället satsade på humorn. Hans Ingemansson skrev och regisserade Felix Herngrens sketcher med den påhittade karaktären Dan Bäckman.

Sörjs av kollegorna

Därefter har han både synts på Sveriges stå upp-scen och arbetat med flera av Sveriges absolut mest populära tv-serier och filmer. Exempelvis har han regisserat flera avsnitt av TV4:s ”Solsidan” och skrivit manus till SVT:s ”Bonusfamiljen”.

Dessutom skrev Hans Ingemansson också manus till ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” och ”Hundraettåringen som smet från notan och försvann” tillsammans med Felix Herngren.

Felix Herngren skriver om sorgen efter sin vän på Instagram:

”Min käre, finaste Hasse. Så mycket hade aldrig blivit roligt om inte du varit med. ’Don’t go away’ som du sjöng i det första jag nånsin regisserade, och nu är det det enda som ekar i min skalle.”

Inlägget har kommenterats av flera andra vänner i branschen, bland andra Kristian Luuk, William Spetz och Gry Forssell.

Publisert:

LÄS VIDARE