Efter attackerna: Kims första ord om Kanyes mentala hälsa

”Han är briljant men komplicerad”

Av: Sophie Tanha

Publicerad:
Uppdaterad:

I flera nu borttagna inlägg på Twitter har Kanye West sagt att han länge velat skilja sig från sin hustru, Kim Kardashian-West.

Han har även kallat sin svärmor, Kris Jenner, för ”Kris Jong-Un” och anklagat familjen för att vilja låsa in honom när de söker läkarvård för hans bipolaritet.

Nu svarar Kim Kardashian West för första gången på makens uttalanden och uttalar sig om hans mentala hälsa.

Under sin kampanj inför presidentvalet i höst har Kanye West, 43, kommit med flera ifrågasatta påståenden. Han har med tårar i ögonen berättat om att han övervägde abort när Kim bar på deras förstfödda barn, dottern North.

För att berätta om sitt engagemang mot aborter berättade han också om hur hans mamma var nära att utföra abort när hon bar på honom.

Många menar att Kanye West, som länge varit öppen med sin psykiska ohälsa och bipolära diagnos, är mitt inne i en manisk episod. Nu går hans fru Kim Kardashian-West, 39, ut med sitt första uttalande någonsin om familjens syn på Kanye Wests mentala hälsa.

”Som många redan vet är Kanye bipolär. Alla som har detta eller har en anhörig med diagnosen vet hur otroligt svårt och smärtsamt det är att förstå. Jag har aldrig talat öppet om hur detta har påverkat oss hemma eftersom jag är väldigt beskyddande när det gäller våra barn och Kanyes rätt till att hålla sin hälsa privat. Men i dag känner jag att jag borde kommentera det eftersom det på grund av stigmatiseringen och missförståelsen av mental ohälsa”, skriver Kim i den första av tre texter som publicerats på hennes Instagram.

Kanye West och Kim Kardashian.
Foto: Evan Agostini / AP
Kanye West och Kim Kardashian.

”Han är briljant men komplicerad”

Hon fortsätter med att beskriva hur maktlös familjen är inför sjukdomen och hur svårt det är att hjälpa någon som inte vill ha hjälp.

”Jag förstår att han kritiseras eftersom han är en offentlig person och att hans agerande kan orsaka starka åsikter och känslor. Han är en briljant men komplicerad person som till råga på all press som kommer av att vara en artist och svart man, som gått igenom en smärtsam förlust av sin mamma, och måste hantera all press och isolering som kommer med hans bipolära sjukdom” skriver Kim.

Hon avslutar uttalandet med att be medier och allmänheten om omtanke och empati.

Wests borttagna Twitterinlägg.
Wests borttagna Twitterinlägg.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN