Paolo Robertos flickvän tackar för stödet

Avslöjandet att tv-stjärnan Paolo Roberto gripits för sexköp fick stor uppmärksamhet.

Nu tackar Paolos flickvän, träningsprofilen Elin Härkönen, för stödet hon fått.

”Jag har varit på botten förr, jag vet hur man kämpar sig upp” skriver hon i ett inlägg på Instagram.

Under en razzia mot en lägenhetsbordell på Östermalm under fredagskvällen greps elva personer misstänkta för att ha köpt sex.

En av dem var tv-profilen Paolo Roberto, som betalat 1 500 kronor för samlag med en kvinna i 30-årsåldern från ett av Europas fattigaste länder.

Paolo Roberto har själv erkänt sin handling i såväl TV4 som på sitt Instagram-konto. Nu har även hans flickvän, träningsprofilen Elin Härkönen, kommenterat den uppmärksammade händelsen.

I ett inlägg som publicerades på hennes Instagram-konto tidigt under lördagsmorgonen tackar hon för allt stöd hon fått sedan hennes pojkväns sexköp uppdagats.

Paolo Roberto i intervju med TV4.
Paolo Roberto i intervju med TV4.
Elin Härkönen under Fitnessfestivalen 2019.
Elin Härkönen under Fitnessfestivalen 2019.

”Kommer att passera”

”Ni är otroligt många som hör av er och även om jag valt att backa undan från sociala medier och intervjuer nu vill jag att ni ska veta att det verkligen värmer mitt hjärta att se hur många människor som finns där för mig” skriver hon i inlägget och fortsätter:

”Jag ska inte ljuga för er, jag är ledsen... Men jag vet att även detta kommer passera. Jag fortsätter leva efter tron om att vi aldrig möts av en motgång som är större än vad vi klarar av. Jag har varit på botten förr, jag vet hur man kämpar sig upp”.

Inlägget hade på två timmar fått över 10 000 likes och över 1 000 kommentarer.

Lägenheten känd för polisen

Polisen ska ha haft span på lägenheten innan tillslaget, som varit känd för polisen i sexköpssammanhang tidigare. Detta inom ramen för en operation som ska kallas ”Insats Torsk” enligt uppgifter till Aftonbladet.

En åklagare kommer att besluta om Paolo Robertos straff inom en vecka. Detta enligt polisens projekt för snabbare lagföring. TV4 har gått ut med att de avslutar Paolos samtliga uppdrag för kanalen.

Av de elva personer som greps på Östermalm har tio erkänt att de köpt sexuella tjänster på adressen.

Aftonbladet har sökt Elin Härkönen.

Publisert:

LÄS VIDARE