Skifs: Jag sitter i bilen som en ”Peeping Tom”

Så hittar artisten glädje mitt i krisen

Björn Skifs.
Björn Skifs.

Coronakrisen har tvingat artisten Björn Skifs, 73, att vara extra försiktig.

Men han hittar ändå glädjeämnen i vardagen – som att sommaren snart är här.

– Ja jag blir glad när jag tänker på att det snart blir varmare. Det har jag längtat efter länge.

– Sedan blir man glad när man läser om folk som ställer upp på varandra i dessa tider. Det är fantastiskt att känna att det finns en sådan empati hos de allra flesta och att det ändå finns ett vi-tänkande.

Vad gör du just nu?

– Just nu fikar jag på lite avstånd med min son Oliver som kommit för att hälsa på och med Pernilla, min fru. Vi är ute. Men det blir inte kallt för man blir varm i hjärtat när man får besök av barnen.

Hur hanterar du detta med coronapandemin?

– Jag är ju riskgrupp som är 70+ så jag är väldigt för mig själv. Så jag får ju inte åka och handla, utan det gör hustrun. För att jag inte helt ska få lappsjuka kan jag fråga om jag för följa med och sitta i bilen och titta på folk. Så där sitter jag som en Peeping Tom!

Pernilla och Björn Skifs.
Pernilla och Björn Skifs.

Vad ser du fram emot?

– Att grabben, Oliver, som är konstnär och gör tavlor håller på med en kollektion som han ska ställa ut till hösten. Det ser jag fram emot att få se.

Vad är ditt bästa tips i det här speciella tiden?

– Tålamod tror jag är viktigt att ha. Att intala sig att det kommer att lösa sig och det kommer att gå över, men det kommer att ta tid. Det gäller att ge sig fanken på att det här ska vi besegra.

Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Det är ju att det här eländet tar slut för alla. Det är det man måste önska sig. Och den positiva energi som uppstår om alla önskar det kan göra underverk.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN