Åtalet mot Jussie Smollett läggs ner

”Han har svartmålats och gjorts till en förövare”

avAlex Hartelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Jussie Smollett har den senaste månaden misstänkts för att ha iscensatt sin egen misshandel.

Men nu läggs åtalet mot ”Empire”-skådespelaren ner.

– Han har svartmålats och gjorts till en förövare till följd av falska och olämpliga kommentarer, säger hans advokater i en kommentar.

I slutet av januari misshandlades ”Empire”-skådespelaren Jussie Smollett, 36, av två män. Gärningsmännen bröt hans revben, hällde blekmedel över honom och skrek rasistiska glåpord, enligt Smollett.

Men i februari greps han, misstänkt för att ha iscensatt misshandeln och gjort en falsk polisanmälan. Vid en fällande dom riskerade han upp till tre års fängelse och böter.

Nu har åtalet mot skådespelaren lagts ner. Det meddelades av en åklagare i tingsrätten ”Cook county” i Chicago under dagen, där Jussie Smollett närvarade.

Familjen om anklagelserna

Enligt ABC news ska en talesperson för ”Cook county’s” advokatbyrå sagt att det inte ska ha handlat om någon form av strafflindring, utan snarare en överenskommelse, och att Smollett inte kommer behöva göra samhällstjänst.

– Han har svartmålats och gjorts till en förövare till följd av falska och olämpliga kommentarer, säger Smolletts advokater i en kommentar.

Efter beskedet om att åtalet läggs ner har Jussie Smolletts familj uttalat sig om händelsen och säger att de senaste sju veckorna varit jobbiga för skådespelaren.

– Han blev offer för en misshandel som han sedan själv blev felaktigt anklagad för. Den här morgonen har sanningen segrat och han har blivit rentvådd.

Foto: AP
Jussie Smollett.
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM