Mix Megapol

Hans Wiklund lämnar Mix Megapol – går till Rockklassiker

Lämnar ”Gry Forssell med vänner” för ”Morronrock”

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Hans Wiklund går till konkurrerande morgonshowen ”Morronrock” på Rockklassiker.

Den tidigare Mix Megapol-profilen börjar sitt nya jobb redan på måndag – och tar över efter Jakob Öqvist.

– Hans personlighet och kunnande blir ett bra tillskott till morgonshowen, säger Rockklassikers programchef Sven Hallberg i ett pressmeddelande.

Hans Wiklund, 55, lämnar Mix Megapols morgonprogram ”Gry Forssell med vänner” och går till konkurrenten Rockklassiker för den kanalens program ”Morronrock”.

Tv- och radioprofilen Wiklund, som tidigare bland annat varit filmexpert i TV4:s ”Bionytt” och programlett Kanal 5:s ”Wipeout”, har varit återkommande sidekick i Gry Forssells, 46, morgonshow på Mix Megapol sedan 2018, men blir nu alltså programledare för ett konkurrerande morgonprogram.

Radiokanalerna Mix Megapol och Rockklassiker ägs båda av Bauer Media.

– Jag har jobbat ihop med Hans tidigare och det känns verkligen kul att han nu väljer att jobba med oss på Rockklassiker. Hans personlighet och kunnande blir ett bra tillskott till morgonshowen, säger Sven Hallberg, programchef på Rockklassiker, i ett pressmeddelande.

Hans Wiklund lämnar ”Gry Forssell med vänner”.

Öqvist till nytt hemligt jobb

Wiklund börjar sitt nya jobb redan på måndag och kommer att leda ”Morronrock” tillsammans med nuvarande programledaren Jonas Nilsson, som fram till och med fredagen lett showen tillsammans med radioprofilen och komikern Jakob Öqvist, 48, som går vidare till ett nytt, ännu hemligt jobb.

– Hans Wiklund kommer att ersätta mig på måndag morgon, jag kommer göra något helt annat, men världens tråkigaste svar, jag har ett avtal som säger att på måndag får jag berätta vad jag ska göra. Och jag vill inte det första jag gör på ett nytt jobb skita i vad de vill och läcka det till Aftonbladet, säger Jakob Öqvist och skrattar.

– Jag har haft jätteroligt på Rockklassiker och älskat att jobba med Jonas. Nu går jag vidare mot nya utmaningar och på måndag får folk veta vad. Det är inget ont blod, ingen som hatar nån. Vi har haft jätteroligt tillsammans och det kommer bli jättebra med Hans nu.

ANNONS

Fynda produkter från IDUN Minerals! Just nu 20% rabatt på populär makeup, hudvård och hårvård.

Extern länk från Apohem

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Alsings karriär år för år – från lokalradion till sitt drömprogram i tv

ÄMNEN I ARTIKELN

Mix Megapol

Bauer media

Gry Forssell

Jakob Öqvist