Pernilla Wahlgren

Ny självironisk succé för Pernilla Wahlgren

Av: 

Jens Peterson

NÖJE

Betyg: 4 av 5 plus

Pernilla Wahlgren har hybris

Lilla Cirkus, Stockholm. Show i regi av Edward af Sillén, med Pernilla Wahlgren, Hanna Hedlund, Ola Forssmed, Måns Nathanaelson och Kim Sulocki.


Dom gör det igen.
Pernilla Wahlgren följer upp sin succé med en minst lika självupptagen och underhållande show. Den är smart. Den är vulgär. Den är mycket rolig.
Påminner om R.E.A när R.E.A var som bäst.

Pernilla Wahlgren och Hanna Hedlund.
Pernilla Wahlgren och Hanna Hedlund.

Vill du säga något elakt om Pernilla Wahlgren?

Hon gör det mycket värre själv. Med strålande hjälp av sina medspelare. Föreställningen börjar med att den förra turnén är slut. ”Kort, glad och tacksam” som hade premiär 2018 har setts av 140 000. Nu sägs de fyra andra vara glada att få åka hem och slippa divan Pernilla. Men hon har andra tankar.

Pernilla Wahlgren.

Ja, egentligen börjar föreställningen med ett fyndigt allsångsnummer. Men vad det är vill jag inte avslöja.

Det finns mycket jag inte vill säga om showen. Den bygger på överraskningar, är begåvat skriven och framförd i ett rappt tempo. Pernilla Wahlgren träder fram som en skrytsam inbilsk primadonna. Hon tror hon är Sveriges största stjärna och påstår dessutom att hon fått Nobelpris och tagit OS-guld. De andra klagar på henne, bland annat i ett ”Chicago”-nummer.

Hon blottar sin själ och sitt sexliv och en av familjemedlemmarna i den stora klanen Wahlgren blottar mer än så. Vem vill jag inte heller avslöja. Nakenchock.

Det är också synd att säga vilka som tar plats när Pernilla ska få behandling hos Skavlan mot sin hybris, med tre andra svenskar med gott självförtroende. Måns Nathanaelson är mycket bra som den norske tv-profilen.

Gänget gör i blixtrande fart parodier på flera av de mest kända tv-programmen och några mer eller mindre elaka imitationer. I en av de roligaste sketcherna spelar Ola Forssmed och Kim Sulocki hundarna hemma hos Pernilla Wahlgren.

Showen håller attityden hela vägen. När det verkar som om stämningen ska mjukna sjunger de ett par sånger som driver just med den sortens känslosamma ballader. Tonen är rå.

Pernilla Wahlgrens sexliv, dvs bristen på sexliv, avhandlas mycket utförligt. Med ett språk som säkert kan få en del att rodna. Det är inte en föreställning för barn.

 

(Spelas i Stockholm till och med 8 mars, och turnerar sedan runt landet under våren och hösten.)

 

ANNONS

Shoppa kläder, skor & inredning hos Ellos – nu med upp till 50% rabatt i outlet.

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Biancas matt-fiasko kostade henne hundratusentals kronor

ÄMNEN I ARTIKELN

Pernilla Wahlgren

Wahlgrens värld

Edward af Sillén

Hanna Hedlund

Kim Sulocki

Scen