Plura om TV4:s hårda krav: Får inte kramas

Berättar om årets ”Så mycket bättre”-regler: ”Ett av de längsta mejlen jag någonsin fått”

Av: Rasmus Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Inga kramar eller hålla handen och medicinska kollar varje dag.

Veteranen Plura Jonsson berättar om TV4:s coronakrav i årets ”Så mycket bättre”.

– Det kommer en kille och tar tempen ett par gånger om dagen, säger han.

När Plura Jonsson, 68, svarar i telefonen har han varit på Gotland i några timmar. Synkar, bakning och inredning av hönshus har stått på schemat. Han var först på plats av alla artister i årets upplaga av ”Så mycket bättre”.

– Det har varit fullt upp sedan vi kom hit. Det synkas i varenda buske här, säger han.

Inspelningarna av årets program blir i vanlig ordning på Gotland och Grå gåsen. Men i år är det striktare krav från produktionen och TV4 med anledning av coronapandemin.

– Jag fick ett mejl som var ett av de längsta mejlen jag någonsin fått. Det var förhållningsregler om vad vi får och inte får göra. Det kommer en kille och tar tempen ett par gånger om dagen. Vi får inte hålla handen heller. Sen finns det sjukvårdare här och personal som är kunniga, säger Plura.

”Det var väldigt obehagligt”

Hur tänker du kring allt?

– Man vet inte riktigt hur det ska bli. Man kan inte kramas, man ska helst inte vidröra varandra och det här programmet är ju lite så. Det är kramar och det gråts. Vi får se hur det blir, man vet inte riktigt hur man ska bete sig.

Är du orolig?

– Jag var lite orolig då vissa av oss flög hit. Luftkonditioneringarna sprider ju smittämnen. Men vi fick ansiktsmasker på flyget, det var väldigt obehagligt att ha dem på sig, det blev väldigt varmt.

Plura Jonsson var med i första säsongen av ”Så mycket bättre” 2010 – nu gör han comeback.
Foto: Karl Melander / TT
Plura Jonsson var med i första säsongen av ”Så mycket bättre” 2010 – nu gör han comeback.

”Mycket saker man ska tänka på hela tiden”

Tidigare år har sju artister tillbringat nästan två veckar tillsammans med varandra och spelat in. Men förra året ändrades konceptet. Nu ska Plura tillsammans med Markus Krunegård, 41, och Ana Diaz, 43, stanna hela perioden medan de andra artisterna kommer in allt eftersom.

– Jag hoppas att vi kommer bli en slags rysk hockeykedja, en superkedja som blir ett bra team. Vi är ju här hela tiden och vi ska vara några slags värdar för dem som kommer, säger han.

Plura Jonsson var med i den första säsongen av ”Så mycket bättre” som spelades in 2010. Tio år senare är han tillbaka igen.

– Det känns jättekul, det ska bli spännande. Det är en jäkla resa att ge sig in i det här. Det är så mycket människor och mycket saker man ska tänka på hela tiden. Man vet inte riktigt hur resan ska sluta, säger han.

”Blir inget turnerande i sommar”

Vad har du för förväntningar?

– Jag hoppas att det ska bli kul. Förra gången jag var med var det kul men extremt jobbigt. Det fanns inga rutiner på saker och ting. Då kunde man äta middag klockan 02:00 på natten och vara klar 04:00, sen skulle man upp 07:00 och skjuta lerduvor med Lasse Berghagen.

Han berättar att han ska göra fem låtar totalt. Men efter inspelningarna är det mesta inställt för Plura.

– Jag skulle ha turnerat i augusti men det är ingen ekonomi att åka runt och göra några spelningar bara. Då det inte har kommit några nya direktiv så blir det inget turnerande i sommar.

Foto: Karl Melander / TT
Ana Diaz, Markus Krunegård, Lisa Nilsson, Silvana Imam, Plura Jonsson och Benjamin Ingrosso under inspelningarna av årets ”Så mycket bättre”.
Publicerad:

LÄS VIDARE