Joakim Lundell

Joakim Lundell om nya serien – vill ha revansch

Av: 

Benjamin Andrée

NÖJE

Joakim och Jonna Lundell har ett tufft år bakom sig.

Trots att de blivit brända tidigare är de nu tillbaka med nya serien ”Familjen Lundell”.

– Vi ville ha revansch och visa tittarna att vi kan göra ett riktigt bra program, säger Joakim Lundell till Nöjesbladet.

Joakim och Jonna Lundells videos på Youtube drar miljonpublik och de har utsetts till mäktigast i sociala medier två år i rad.

Men jobbet och drivet att hela tiden vara först, störst och bäst var nära att knäcka paret.

Vändpunkten kom när dottern Lunabelle föddes i höstas. Då kom också lusten till jobbet tillbaka på riktigt.

Nu är den lilla familjen aktuella med nya tv-serien ”Familjen Lundell”, där de utlovar en exklusiv och intim inblick i deras vardag som nyblivna föräldrar.

– Det här är vi fullt ut och det är första gången vi släpper tyglarna helt och hållet. Det blir mycket mer av allting. Mer äkta och genuint, säger Jonna om tv-serien.

”Fått manus”

Med över 900 000 följare på Youtube är paret en maktfaktor och de är besvikna över hur de har utnyttjats i tidigare tv-produktioner.

– De tidigare tv-serierna vi gjort, då har kanalerna bara varit ute efter vår räckvidd och vi har fått ett manus upptryckt i våra ansikten. Det har inte varit på riktigt, säger Jonna.

Paret menar att de flesta kanaler inte lägger så stor vikt vid innehåll utan tänker mer på räckvidd. Något som inte varit bra för parets varumärke.

Eftersom ni blivit brända tidigare, vad fick er att vilja göra ett nytt försök med en ny kanal?

– Ömsesidig respekt, det har vi inte fått tidigare, svarar Joakim utan att blinka.

– Vi har gjort tre tv-serier som trots tittarsuccé varit rena skiten, så vi ville ha revansch och visa tittarna att vi kan göra ett riktigt bra program, säger han.

Hur dyrt har det varit för Dplay att få över er till sig?

– Jag kan inte nämna några summor men vi var överens väldigt snabbt. Det var absolut ingen långdragen förhandling. Du får tolka det hur du vill, säger Joakim och skrattar.

”Vi tjänar såklart massor”

Paret Lundell berör och rör upp känslor. Det är sen gammalt.

– Ja, folk rasar och kallar oss bortskämda men sanningen är att vi har jobbat stenhårt i flera år för allt vi har, säger Jonna.

Vilka är det som retar sig på er?

– Det är vuxna människor på Facebook. Alldeles vanliga människor som förmodligen är bittra på sina egna jobb men inte vågar göra någon förändring, säger Jonna.

– Klimatet har blivit sinnessjukt på nätet. Vuxna har blivit värre än barn och lägger tid på att kasta skit och näthata. Det är inte bara mot oss, det är överlag ett sjukt bittert klimat på internet, säger Joakim.

Hur kommer det sig tror ni – att det just är vuxna personer som stör sig?

– Jag tror att de är avundsjuka och inte riktigt har synen att Youtube är ett jobb. De tror nog att vi sitter och leker med en kamera och tjänar miljoner på det, säger Jonna.

– Vi tjänar så klart massor med pengar, men felet ligger hos dem själva. Om det inte vore för att folk överkonsumerar så in i helvete så skulle inte företag betala över 200 000 kronor för att få visa upp en produkt i våra kanaler och sociala medier.

”Familjen Lundell” har premiär 24 juni på Dplay.se.

Få ett roligare liv och bli allmänbildad på kuppen - följ Nöjesbladet på Facebook

ANNONS

Hitta dina favoriter bland hundratusentals ljudböcker - prova Nextory gratis i 30 dagar!

Extern länk från Nextory

Gå till kampanjen

Publisert:

LÄS VIDARE

Parets besked – efter tuffa tiden

ÄMNEN I ARTIKELN

Joakim Lundell

Jonna Lundell