Malou von Sivers svar efter hårda kritiken: ”Var nyfiken”

Backar efter intervjun med Greekazo

Malou von Sivers intervju med rapparen Greekazo har mötts av starka reaktioner.

Nu svarar programledaren på kritiken.

– I det här fallet håller jag med om att det blev obalans och att Greekazo kunde fått större utrymme att prata om sin musik, säger hon till Nöjesbladet.

Rapparen Alex Greekazo, 18, bjöds in till ”Malou efter tio” för att prata om sin musik men samtalet kom i stället att handla om hans relation till droger och kriminalitet.

Det senaste dygnet har stark kritik riktats mot programledaren Malou von Sivers, 66, och gästen Anders ”Arga snickaren” Öfvergård, 51.

Flera har dragit paralleller till när en annan ung rappare, Einár, för ett tag sedan gästade programmet.

Kritikerna menar att han nämligen inte blev bemött på samma sätt.

Malou: ”Hoppas han vill komma tillbaka”

Nu svarar Malou von Sivers på den hårda kritiken.

– Jag var nyfiken på Greekazo och har under många år bjudit in rappartister eftersom jag är intresserad av deras texter som berättar om förorten och det samtalet vill jag ska fortsätta, säger hon till Nöjesbladet.

Hon medger samtidigt att det ”blev obalans” i samtalet och bjuder in Greekazo till att komma tillbaka till programmet.

– Programmet bjuder in till samtal och olika perspektiv och i det här fallet håller jag med om att det blev obalans och att Greekazo kunde fått större utrymme att prata om sin musik. Jag hoppas han vill komma tillbaka och prata mer om det en annan gång.

”Kom dit för att prata om min musik”

Nöjesbladet har tidigare under dagen varit i kontakt med Greekazo själv som menar att han har blivit orättvist behandlad.

”Jag kom dit för att prata om min musik och blev indragen i en debatt som handlade om narkotika. TV4 lovade mitt team att det aldrig skulle bli så när vi bokade detta, utan att fokus skulle var helt på musiken”, skrev han i ett sms.

Publisert:

LÄS VIDARE