”Stranger things” säsong fyra får fin kritik

Av:  TT

Gaten Matarazzo, Maya Hawke, Sadie Sink och Joe Keery är tillbaka i "Stranger things" säsong fyra. Pressbild.
Gaten Matarazzo, Maya Hawke, Sadie Sink och Joe Keery är tillbaka i "Stranger things" säsong fyra. Pressbild.

Fredag 27 maj får den första delen av ”Stranger things” fjärde säsong premiär på Netflix. Bland brittiska kritiker får den höga betyg, konstaterar BBC.

I den nya avsnitten sammanfattas vad som hänt under det halvår som följde den tredje säsongens blodiga final i Starcourt Mall.

”En briljant mörk återkomst för en skräck olik någon annan” skriver The Times kritiker som ger de nya avsnitten en fyra i betyg. Det gör även Independents kritiker som konstaterar att den nya säsongen visserligen är trogen samma formel som de tidigare, men vem klagar när denna är fantastisk? Även de nya avsnitten av den amerikanska tv-serien är strösslad med popkulturella referenser från 1980-talet – så till den grad att Independent undrar om det kommer att finnas några kvar till själva finalen?

Säsong tre sändes 2019 och BBC tycker att den fjärde säsongen varit värd all väntan: ”ett roligt, om än skräckinjagande äventyr – som presenterar seriens mest skrämmande monster hittills”.

Säsong fyras nio avsnitt är tillsammans 13,5 timmar långt vilket också är förklaringen till att den delats upp i två omgångar. Den andra delen publiceras den 1 juli och bara själva finalen är två och en halv timme.

Publisert:

LÄS VIDARE