Markoolio ringde mamma – för 50 000 kronor

Tömde båtens surfpott mitt ute i Atlanten – kunde inte längre ladda ner väderrapporter

Mitt ute på havet blev Markoolios längtan efter mamma för stor.

Genom att koppla upp sig på segelbåtens wifi kunde han ringa hem – och tömde hela båtens surfpott på 50 000 kronor.

– Nu kan jag inte ladda ner väderfiler när jag behöver det som bäst, säger kaptenen Claes ”Klabbe” Nylöf i ”Över Atlanten”.

Plötsligt får elitseglaren och kaptenen Claes ”Clabbe” Nylöf problem när han ska lotsa kändisar som Özz Nujen, 46, Eva Röse, 47, Jessica Almenäs, 45, och Marko ”Markoolio” Lehtosalo, 46, i ”Över Atlanten” på Kanal 5 och Discovery+.

Mitt ute på havet kan han inte längre ladda ner de nödvändiga väderrapporterna för att följa vindarna och inte behöva använda båtens reservmotorer i onödan. På något sätt har segelbåtens surfpott tömts.

– Självklart har det som inte får hända precis hänt. Jag blir nojig av det här nu kan jag inte ladda ner väderfiler när jag behöver det som bäst, säger han i programmet.

– Nu kan jag plötsligt varken ringa eller ladda ner eftersom vårt konto har stängts av på grund av att hela surfpotten på 50 000 kronor är förbrukad. Jag vet att vi har varit sparsamma. Vad fan är det som har hänt?

Marko ”Markoolio” Lehtosalo kopplade upp sig på wifi mitt ute på Atlanten.
Marko ”Markoolio” Lehtosalo kopplade upp sig på wifi mitt ute på Atlanten.
När surfpotten på 50 000 kronor plötsligt är förbrukad uppstår förvirring på båten.
När surfpotten på 50 000 kronor plötsligt är förbrukad uppstår förvirring på båten.

Ringde mamma

De är mitt ute i Atlanten, någonstans på väg från Mas Palomas på Kanarieöarna till Saint Martin i Västindien och oron börjar sprida sig bland kändisdeltagarna.

– Det är sinnessjukt. Tror ni det är nån som har använt wifi? Mycket sjukt i så fall, att få en räkning på 50 000, säger Jessica Almenäs i programmet.

Till slut kan Markoolio inte hålla inne med sin hemlighet längre. Det visar sig att han kopplat upp sig, ovetandes om kostnaden, för att ringa sin mamma.

– Vid ett tillfälle när jag var nere i min hytt så slog jag på wifi och tänkte: ”Finns det ett nätverk här?” Vilket det fanns. Och jag ringde hem till mamma via Whatsapp och kollade läget. Hon mådde bra. Och sen så surfade jag lite allmänt, säger han i ”Över Atlanten”.

Özz Nujen gapskrattar och frågar om han inte kunde vara utan sin mamma mer än fyra dagar.

– Jag gjorde ett misstag och kände att jag vill bekänna mitt misstag. jag har sagt till mina barn att oavsett vad ni gör så säg det. Så vem skulle jag vara om inte jag själv gör samma sak? Jag ber om ursäkt. Jag visste inte, säger Markoolio inför de andra.

Senare säger han i ett samtal med Jessica Almenäs:

– Jag ångrar mig som fan att jag tryckte på den där länken. Skulle jag ha vetat att det kostade pengar så hade jag inte gått in där. Shit vad det drog iväg.

Det visar sig att även Eva Röse är skyldig.
Det visar sig att även Eva Röse är skyldig.
Marko Lehtsosalo och Özz Nujen.
Marko Lehtsosalo och Özz Nujen.

Eva Röse: Jag har också kopplat upp mig

Snart visar det sig dock att han inte är den enda av kändisarna som bidragit till att segelbåtens surfpott tömts. Eva Röse berättar för tv-programmets filmteam att hon i efterhand kommit på att även hon är skyldig.

– Jag har kopplat upp mig också. Eller utan att veta om det. Jag hade ingen aning. Man kan tycka att man är dum i huvet, jag höll på att försöka få mina bluetooth-hörlurar att ansluta för jag ville lyssna på en ljudbok, offline. Så stod jag i går och sa: ”Men va, jag har fått mejl!” Det var nåt om ishockeyträning till min åttaåring. Inte ens när vi satt och pratade om det vid lunch kopplade jag ihop det, säger hon.

”Över Atlanten” sänds i Kanal 5 tisdagar 21.00 och streamas på Discovery+.

Publisert:

LÄS VIDARE