TV4 lägger locket på om profilens program: ”Får återkomma”

Programdirektören ger inga besked om framtiden

Viveka Hansson, programdirektör på TV4.
Viveka Hansson, programdirektör på TV4.

Profilen brukade medverka i flera tv-program på TV4 – innan kanalen valde att avbryta samarbetet.

Vad som nu händer med de olika programmen vill man inte svara på.

”Vilka som medverkar i olika program framöver får vi återkomma till”, skriver Viveka Hansson, programdirektör på TV4, i ett mejl.

Trots det avbrutna samarbetet med profilen skriver Viveka Hansson i ett mejl till Aftonbladet att de redan inspelade programmen där profilen medverkar kommer att sändas. Något kanalen också tidigare meddelat.

Men utöver de två redan inspelade programmen brukade TV4-profilen medverka i andra programformat hos kanalen. Vad som händer med de programmen nu, om formaten kommer att skrotas eller om en annan person kommer att ersätta profilen i produktionerna, vill TV4 inte svara på.

”Vi har inga pågående inspelningar med personen, och kommer inte att påbörja planerade produktioner. Vilka som medverkar i olika program framöver får vi återkomma till”, skriver Viveka Hansson.

Tryckte upp medarbetare mot väggen

Det var under en slutfest av en produktion i september som TV4-profilen blev berusad. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska han ha kört en golfbil rattfull och tryckt upp en kvinnlig medarbetare mot väggen när hon försökt stoppa honom.

TV4 valde, efter att händelsen blev känd, att avsluta sitt samarbetet med profilen.

”Som jag redan sagt är detta ett tungt beslut, det handlar om en person som betett sig oacceptabelt men också är uppskattad, och tyvärr kan jag inte vara mycket mer detaljerad än så av respekt för alla inblandade”, skrev Viveka Hansson då i ett sms till Aftonbladet.

Aftonbladet har sökt TV4-profilen.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN